Prázdninová jízda s hvězdami: vrací se Arnie i agent Hunt

23. 7. 2015 - 22:00 | Téma | Ladislav Loukota

Prázdninová jízda s hvězdami: vrací se Arnie i agent Hunt zdroj: tisková zpráva

Červenec v kinech stojí za to! Letnímu měsíci nebudou chybět ani žánrové chuťovky, ani sexy komedie. A všechny jsou nacpané pěknými chlápky. Na koho všeho se v těchto týdnech těšit?

Mark Wahlberg
Tenhle čerstvý čtyřiačtyřicátník vletěl před pár dny na tuzemská filmová plátna s pokračováním komedie Méďa. Snímek o přisprostlém plyšovém medvědovi se slabostí pro blond kočky a jeho lidském nejlepším kámošovi (Wahlberg) před pár lety celkem zabodoval. Není tedy divu, že jsou tu ti dva zas a tentokrát je čeká pořádně náročný úkol – vyhrát soudní bitvu o to, že má medvěd se svou sexy partnerkou nárok na potomka pomocí umělého oplodnění. Urostlý Wahlberg, je přesně ten typ herce, který si – nejen ve filmové branži – vyzkoušel už kde co. Začal jako mladý feťák ve filmu Rváčův deník, aby se o rok později vrhnul na přelomové Hříšné noci, kde si střihl též fetujícího a nasávajícího pornoherce Eddieho.

zdroj: Cinemart

Úloha nájemného zabijáka ho pak čekala v akční komedii Big Hit, za hranou zákona se pohyboval i v Temných zákoutích, nebo Loupeži po italsku. Svou slušnou fyzičku pak uplatnil hned několikrát v rolích vojáků, v posledních letech však také mu stále víc přibývá rolí cool tatíků – ať už v blockbusterovém průšvihu Stalo se, dojemném Pevném poutu, nebo čtyřce Transformers. Variací zmíněných charakterů je pak bezpochyby osudem zlomený policajt Max Payne v průměrné filmové adaptaci slavné počítačové hry.
Uvidíte v: Méďa 2, v kinech od 2. července.
Zajímavost: Práce před kamerou je hollywoodskému fešákovi sakra málo – jeho raperské začátky jsou sice už notoricky známé, sympatický čtyřicátník však fušuje i do produkce či restauratérství. S bratry spoluvlastní řetězec restaurací s „rodinným“ jménem Wahlburgers. Najdete je třeba v New Yorku, Pensylvánii, Floridě, nebo Nevadě.

Arnold Schwarzenegger
Arnie rozhodně ještě nepatří do starého železa a nezalekl se ani role v pokračování svého nejslavnějšího počinu - snímku Terminátor: Genisys. Kultovní akční hvězda, která to dotáhla až na kalifornského guvernéra, po letech, kdy byla spíš známá svou politickou kariérou, nebo naopak osobními propadáky, chytila druhý dech. A před pár roky se vrátila naplno k natáčení. Ať už se jedná o „seniorskou“ akční řadu Postradatelní, nebo Plán útěku, kde se (opět) setkal s další slavným matadorem Sylvestrem Stallonem, je jasné jediné – Arnie is back!

zdroj: Cinemart

Bude i v svých 67 letech týpek, který se nesmazatelně proslavil i jako Barbar Conan, nočními můrami stíhaný Douglas Quaid či hlavní protagonista legendárního Predátora, opět válet? To si na vlastní oči ověříte už za pár dnů!
Uvidíte v: Terminátor: Genisys, v kinech od 9. července.
Zajímavost: Před natáčením cvičil Arnold 6 měsíců tři hodiny denně – chtěl prý mít stejné proporce jako ve filmu Terminátor 3: Vzpoura strojů. Můžete porovnat, jak se mu to podařilo.

Michael Fassbender
Herci s německo – irskými kořeny se prostě daří! Jeho kariéra jede jak po másle, a to zdaleka není jen hvězdou blockbusterů. Naopak – týpek, který si první výraznou pozornost vysloužil v kultovní tarantinovce Hanební pancharti si troufl i na extrémně náročné role v dramatech Stevea McQueena Hlad a Stud. Zatímco pro první jmenovaný snímek shodil řadu kil, aby vězně držícího hladovku ztvárnil co nejvěrněji, ve Studu je jeho postava úspěšného, na sexu závislého třicátníka docela slizká. A v některých scénách navíc úplně nahatá.

zdroj: AČFK

Co se blockbusterů týče září Fassbender jako mladší verze Magneta v X-Menech, střihl si i roli v rozpačitém Prometheovi, a to že mu sluší i klasika dokázal v nejnovějším zpracování Jany Eyrové. Momentálně do kin vtrhne jako zabiják ve westernovém příběhu!
Uvidíte v: Slow West, v kinech od 9. července.
Zajímavost: Dosud svobodný a bezdětný herec má celkem čerstvý vztah – od konce roku 2014 randí se švédskou kráskou Alicií Vikander. Michael je pravděpodobně typ herce, co se zamilovává do svých filmových kolegyň. Zatímco během natáčení X-Men: První třída randil s „okřídlenou“ Zöe Krawitz, později chodil s Nicol Beharie, která s ním natáčela právě Stud. Při natáčení se potkali i s Vikander – oba jsou protagonisté filmové adaptace knižního bestselleru Světlo mezi oceány.

Channing Tatum
Potěchou pro oči zejména dámského publika bude bezpochyby pokračování „striptérské“ komedie Bez kalhot - tentokrát se slibným přívlastkem XXL. Hlavní hvězdou úspěšného počinu, která ve snímku nejspíš odhalí víc než svou vypracovanou hruď, je Channing Tatum. Zavedená hollywoodská tvář se stylem, která má v sobě i přes urostlou postavu cosi z „kluka odvedle“. Proslavil se taneční záležitosti Let´s Dance, zahrál si ve Veřejných nepřátelích, G. I. Joe, ale i romanťárnách Milý Johne a Navždy spolu.

zdroj: Foto: Warner Bros

Jak už jeho přelomový snímek napovídá Tatum kromě herectví i velice slušně tancuje, živil se také jako model. Je ženatý s herečkou a taktéž tanečnicí Jennou Dewan. Naposledy jste ho mohli vidět v propadáku Jupiter vychází. Pomineme-li aktuální milou komedii, tak by se měl objevit třeba v dalších X-Menech, což bude jistě pecka.
Uvidíte v: Bez kalhot XXL, v kinech od 16. července.
Zajímavost: Do role striptéra se Tatum nemusel dostávat nijak dlouho. V minulosti se totiž právě striptýzem nějakou dobu živil.

Tom Cruise
Už za pár dnů Arnold a koncem měsíce další kultovní klasa - řítí se na nás Tom Cruise alias agent Ethan Hunt. Legendární charakter z kultovní série se do kin vrací přesně na sklonku července. Úkol? Zachránit svět před profi teroristy, bývalými tajnými agenty, kteří usilují o nový světový pořádek krvavou cestou teroristických útoků. Cruise si roli slavného agenta, díky němuž se párkrát podíval i do Prahy, střihne už popáté.

zdroj: Cinemart

A vůbec se stále veze na úspěšné akční vlně. Loni třeba válel ve scifi Na hraně zítřka, špatný nebyl ani Jack Reacher: Poslední výstřel, u kterého se chystá pokračování. O novince, že se Cruise po 30 letech vrátí k Top Gun nemluvě. S pětkou Mission Impossible se pojí i roztomilá libůstka ohledně agentova vzhledu - zatímco v sudých dílech si pěstuje háro, v lichých má Cruise krátký účes. Rovněž těžko k uvěření, ale Cruise minulý pátek oslavil už své 53. narozeniny! Tipli byste to do něj?
Uvidíte v: Mission Impossible - Národ grázlů, v kinech od 30. července.
Zajímavost: Poslední dobou se šušká, že Tom Cruise zvažuje odchod od kontroverzní scientologické církve.

ČLÁNKY O FILMU

Tom Cruise ve čtvrté Mission: Impossible opravdu málem skončil

Tom Cruise ve čtvrté Mission: Impossible opravdu málem skončil

15. 2. 2019 | Trailery | Adam Homola

Pamatujete ještě na doby, kdy byl Tom Cruise téměř odepsaný? Poskakoval po gauči, rozdával divné rozhovory a vůbec se choval tak, jak se od někoho v jeho pozici neočekává. Cruise tak najednou spadl z vrcholu Hollywoodu dolů. Tam, kde s ním nechce nikdo moc spolupracovat a tam, kde ho chtějí vyštípat i z jeho vlastní série.
Mission Imposible: Národ grázlů - novinka za víkend nasbírala 56 miliónů dolarů

Mission Imposible: Národ grázlů - novinka za víkend nasbírala 56 miliónů dolarů

3. 8. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Zbrusu nový snímek Tloma Cruise Mission Imposible: Národ grázlů není jen tak nějakým filmem. Zahraniční kritici totiž s jeho každým novým filmem očekávají, že přijde konečně onen propadák a bude z toho tučné sousto. Zatím to však vypadá, že ani pátý díl slavné série Cruise z piedestalu úspěšného herce nesesadí.
Mission: Imposible - Národ grázlů - recenze nepříliš očekávaného blockbusteru

Mission: Imposible - Národ grázlů - recenze nepříliš očekávaného blockbusteru

30. 7. 2015 | Recenze | Vojtěch Karlík

Pátý díl dnes již po zásluze kultovní filmové řady Mission: Imposible dorazil do kin tak nějak nenápadně a v tichosti. V devadesátých letech oprášený seriál a přetavený do filmové podoby se však v pátém pokračování dobrodružství agenta Ethana Hunta vrací v plné síle. Tom Cruise stojí tentokrát proti agentské přesile, která si jej chce podrobit.
Vzpomínáme na sérii Mission Impossible - špionážní film čtyřikrát jinak

Vzpomínáme na sérii Mission Impossible - špionážní film čtyřikrát jinak

28. 7. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Jenom velmi těžko by se v nynějším filmu hledala série tak pestrá jako pentalogie snímků Mission Impossible, jejíž pátý díl s žertovným podtitulem Národ grázlů nyní razí do kin. Někdejší adaptace televizního seriálu hledala svou identitu až do čtvrtého dílu, vzniklého v režii Brada Birda. Mrkněte se, jak se různí režiséři snažili Mission Impossible pojmout po svém - a jak se na tom vždy promítly dobové tendence filmové akce. 
8 letních filmových hitů, které si nesmíte nechat ujít

8 letních filmových hitů, které si nesmíte nechat ujít

26. 6. 2015 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Sezóna blockbusterů znovu klepe na dveře a s ní je tu i zbrusu nová plejáda velkofilmů. Ačkoliv se největší vydání roku - Hvězdné války, druzí Avengers a bondovka Spectre - dočkaly, popř. teprve dočkají premiéry mimo léto, červenec, srpen a září přesto nabídnou několik nadějně vyhlížených trháků i několik možných černých koní. Vybrali jsme osmero z nich, jež byste měli sledovat se zvýšenou pozorností. 
Mission: Impossible 6 - točí se další díl

Mission: Impossible 6 - točí se další díl

25. 5. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Tak to vypadá, že už jsou v plném proudu přípravy na šestý díl kultovní akční série Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli. A to do kin ještě nedorazila pětka!
Mission Impossible 5 slibuje v traileru pořádnou akci

Mission Impossible 5 slibuje v traileru pořádnou akci

23. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Až vyrazíme na konci července do kina na páté Mission Impossible s přízviskem Rogue Nation, budeme díky právě zveřejněnému traileru vědět, že se série vrací více k akčnímu pojetí. Podívejte se na nejnovější video nálož k chystanému hitu s Tomem Cruisem v hlavní roli.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.