Posledního Bonda s Danielem Craigem natočí režisér Milionáře z chatrče

29. 5. 2018 - 11:26 | Novinky | Adam Homola

Posledního Bonda s Danielem Craigem natočí režisér Milionáře z chatrče zdroj: tisková zpráva

Daniel Craig svůj návrat nedávno potvrdil, ovšem jméno režiséra bylo tou dobou stále ve hvězdách. Teď už pár dnů víme, že se Craigovy poslední bondovky ujme Danny Boyle, režisér oscarového Milionáře z chatrče.

Půjde o Craigovu pátou a poslední bondovku, celkově pak o pětadvacátou. Boyle bude natáčet podle scénáře jeho dlouholetého spolupracovníka Johna Hodgeho, který byl v roce 1997 nominovaný na Oscara za scénář pro Trainspotting.

Se začátkem natáčení se počítá na letošní prosinec a tvůrci si s sebou budou muset hodit. Premiéra je totiž skálopevně stanovena na konec října příštího roku, což je u tak velkého filmu poměrně natěsno.

Z ostatních herců zatím není potvrzený nikdo další. Spekuluje se o návratu Bena Whishawa, Naomie Harris a Roryro Kinnearea, ale na oficiální potvrzení si budeme muset ještě počkat. Stejně tak nevíme nic o zápletce, nicméně Craig už potvrdil, že tohle bude jeho poslední Bond (pokud se tedy nestane něco nečekaného).

Tvůrci si ho tak můžou na konci filmu klidně dovolit zabít, poslat ho do definitivního důchodu, nebo jednoduše jeho postavě udělat něco nevratného. Nemusí totiž řešit, jak z toho pak scénáristicky vybruslit v dalším díle, který už s Craigem nebude. Jednoduše se pár let počká, roli dostane někdo mladší a pojede se zase od začátku.

zdroj: Archiv

Trailer na první Craigovu bondovku Casino Royale. Podle mého i jeho zatím nejlepší.

Na aktuálně jediných dvou potvrzených osobách je vtipné to, že už jednou spolupracovali. A nejen jako režisér a herec v nějakém jiném filmu, ale Boyle přímo na place popoháněl Craiga v roli Jamese Bonda. Ptáte se kdy? Stačí vzpomenout na Olympiádu v Londýně. Její velkolepou úvodní show režíroval právě Boyle a v jedné malé části se na pár minut objevil i Craig, opět v roli Jamese Bonda.

Oba pánové si tak spolupráci letos a příští rok zopáknou, jen to teď nebude trvat pár hodin, ale pár měsíců.

Danny Boyle je vůbec hodně zajímavá volba. Jednak je to svým způsobem sázka na jistotu, ale zároveň je v něm i trošku experimentálního režiséra. Milionář z chatrče je totiž jen špičkou ledovce. Boyle má na kontě filmy jako 127 hodin, Trainspotting, Trainspotting 2, 28 dní poté, Pláž, Sunshine, nebo třeba Steve Jobs.

Dalo by se říct, že to není až takový rutinér jako třeba neméně zkušený Ron Howard, který se chopil letošního Solo: Star Wars Story. Samozřejmě je otázka, co všechno producenti a studioví hlavouni Boyleovi dovolí, ostatně Bond není zrovna značka vhodná pro experimentování. I přesto by se z toho mohlo vyklubat něco mnohem zajímavějšího než to, co jsme dostali naposled od Sama Mendese.

Zdroje: tisková zpráva

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.