Novinky ze světa filmu - Mad Max boduje, Lynch natočí Twin Peaks

17. 5. 2015 - 12:30 | Téma | Vojtěch Karlík

Novinky ze světa filmu - Mad Max boduje, Lynch natočí Twin Peaks zdroj: tisková zpráva

Každý týden se toho ve filmu a dění kolem něj stane opravdu mnoho. V nedělním souhrnu chceme přinést na jednom místě ty nejzajímavější informace, na které jsme za uplynulých sedm dní narazili. Nebudeme si nic nalhávat, ale asi největší událostí je premiéra nového Šíleného Maxe.

Mad Max boduje u kritiků

Bez Mela Gibsona, s novým obsazením (Tom Hardy a Charlize Theronová) a především s naprosto úžasně natočenými akčními scénami. Jestli si nějaký film bude nárokovat označení jako letní blockbuster, pak je to právě Millerův čtvrtý Mad Max. Odhadovaný rozpočet nového snímku je kolem sta miliónů dolarů. Za první týden pak novinka celosvětově utržila kolem 27 miliónů dolarů. Nezdá se to jako nějaký brutální nástup, ale když si uvědomíme, že jsme o restart po hodně dlouhé době, je to solidní výsledek. Mad Max však také sklízí úspěchy u kritiků. Na Rotten Tomatoes posbíral úctyhodných 98 %, na IMDB od uživatelů získal 8,9 z 10. Ani my jsme nešetřili a filmu darovali zasloužených 9 z 10.

zdroj: Archiv

Owen Wilson a Jackie Chan budou točit spolu

Americké komedie Tenkrát na východě a rytíři ze Šanghaje spojují jména Owena Wilsona a Jackieho Chana. Žánr je tedy jasný, šlo o akční crazy komedie, které před více než deseti lety vzbudily u diváků pobavení. Spolupráce Wilsona a Chana oba pány naplňovala a bavila a oba si prý už tenkrát řekli, že by se k rolím zase někdy vrátili. Ten čas nastal právě teď. Třetí díl "Šanghaje" je potzvrzený a samozřejmě se v něm objeví i oba hlavní protagonisté. Je to zvláštní rozhodnutí, protože budget každého z filmů se točil kolem padesáti miliónů dolarů, ale následně pak utržil necelých sto. Jednoduchou matematikou to nebyl zrovna velký komerční úspěch. 

Marvel a DC se přetahují o Matthew McConaugheyho

Srdce diváků si získal nejprve jako lamač dívčích srdcí v romantických komediích. Pak přišel filmový agent v Tropické bouři a role advokáta v thrilleru Obhájce a McConaughey začal psát další část své kariéry. Objevil se v několika dobrých filmech a zabodoval rolí detektiva v seriálů True Detective. nesmíme ani zapomenout na jeho výkon ve snímku Klub poslední naděje. Nyní se o populárního herce podle americkým médií přetahují značky Marvel a DC Comics. Disney by jej rád do své marvelovské série. DC pak nesmí zůstat pozadu a prý herci šéfové učinili také nabídku. Matthew sám přiznal, že od obou studií četl nějaké scénáře a že se určitě pro jednu ze stran rozhodne.

Disney ve svých animácích jen recykluje

Ve studiu Walta Disneyho vzniklo už opravdu hodně filmů a nikdo si nedělá iluze, že se tu a tam nějaká scéna může opakovat. Na internetu se objevilo docela zábavné video, které tuto domněnku nejen potvrzuje, ale také v případě nevhodného přehrání dětem, může zlikvidovat naivní představy o originálních pohádkách.

zdroj: Archiv

Lynch natočí pokračování seriálu Twin Peaks

Potvrzeno! Fanoušci seriálu Twin Peaks se dočkají devíti nových epizod, které by se měly na obrazovkách objevit někdy v roce 2016. Lynch bude seriál nejen režírovat, ale podílí se společně s Markem Frostem i na scénáři. O seriálu a jeho návratu do televizí se mluví a spekuluje poslední dva roky. Nyní je tewdy natáčení potvrzeno a můžeme se těšit na znovuzrození kultovní série.

lynch zdroj: tisková zpráva

 

Zdroje: Box Office Mojo , IMDB , Cinema Blend , Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.