Nové Jumaji pošle do džungle čtveřici hrdinů přes starou videohru

29. 3. 2017 - 16:56 | Novinky | Adam Homola

Nové Jumaji pošle do džungle čtveřici hrdinů přes starou videohru zdroj: tisková zpráva

Jumanji se po více jak dvaceti letech vrací. Robin Williams nás před nějakou dobou opustil, ale jeho nástupce uvidíme v kinech už letos v prosinci. Nové Jumaji: Welcome to the Jungle nebude restartem či remakem, ale pokračováním, které má původnímu filmu skládat čest. To ale na druhou stranu neznamená, že by se měli filmaři držet stejného mustru.

Trailer tu zatím ještě nemáme, ale podle prvních informací to prý vypadá na velkou zábavu a akční jízdu zároveň. První záběry z filmu se objevily nedávno na akci CinemaCon pro uzavřené publikum z branže a podle webu The Hollywood Reporter to vypadalo jako něco, co masy diváků opravdu potěší.

Návštěvníci CinemaConu viděli zhruba pět minut z filmu, který bude začínat na střední škole. Čtyři studenti musí zůstat po škole a učitel je za trest pošle vyklidit tamní sklep. Tam objeví starou herní konzoli s hrou Jumanji. Samozřejmě že úklid v tu chvíli hodí za hlavu a začnou hrát. Po výběru virtuálních postav je ale čeká výlet do džungle.

Tam už nastupují na scénu Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black a Kevin Hart. Postavy jsou poměrně velkými kontrasty jak v džungli, tak v reálu na škole. K herní konzoli si sednou zastydlí nerd, frajírek, divná holka a populární holka. Nerd bude „hrát“ za svalnatého Johnsona, zastydlá holka za sexy Karen Gillen, frajírek za ukecaného Kevina Harta a populární holka se převtělí do tlustého Jacka Blacka.

Na cestu z každé videoherní úrovně z džungle musí hrdinové nejprve přijít, k čemuž jim mají dopomoct unikátní schopnosti každého z nich. Každý umí něco jiného ale všichni si musí dávat pozor, protože jak to ve starých hrách pravidelně bývalo, každý má jen tři životy. A ne všem zůstanou tři životy až do konce filmu, protože například na Jacku Blackovi si prý v jedné scéně pochutná velký hroch.

Zapojení videoher je vlastně příjemnou evolucí a modernizací původního konceptu, kde se hrála deskovka. Hrou se taky vysvětlují tak rozdílné postavy – obrovský a svalnatý Dwayne Johnson, tlustý profesůrek Jack Black, sexy Karen Gillan a věčně ukecaný Kevin Hart. Podle různých zahraničních webů (například The Hollywood Reporter či Aint it Cool News) jde prý o velký film, ještě větší zábavu a potenciál na obrovský hit.

Možná slibně rozjetému Jumanji: Welcome to the Jungle by ale mohl na brzdu dost razantně šlápnout Luke Skywalker. Jumanji totiž půjde do kin 22. prosince. Na tom by nebylo nic divného a podobný rodinný film by mohl mít přes svátky a leden solidní výdrž, jenže 14. prosince půjde do kin Star Wars: The Last Jedi. A jak známo, proti Star Wars není moudré jít.

V prosinci a lednu budou všichni chodit na nové Star Wars a Jumanji, jakkoliv může být dobré a jakkoliv může být jeho marketingová kampaň průrazná, chtě nechtě utrpí. Z filmu se samozřejmě může stát trvalka, ale to bude Last Jedi taky a když investovalo studio nemálo peněz do výroby filmu, bude chtít nemálo peněz také zpátky.

Nejspíš ale ví víc než já, protože Jumanji mělo jít do kin původně v létě letošního roku, ale pak Rock na svém Instagramu oznámil odklad filmu na prosinec.

Zdroje: The Hollywood Reporter , Aint It Cool

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.