Nejvýdělečnější herci a herečky roku 2013

7. 1. 2014 - 12:52 | Téma | Karel Drda

Nejvýdělečnější herci a herečky roku 2013 zdroj: Foto: Marvel

Pod tímto označením se neskrývají herci, kteří dostali za hraní ve filmu nejvíce peněz, ale ti, jejichž snímky v daném roce vydělali nejvíce peněz. V podstatě to pro producenty znamená informace o tom, jací herci a herečky přitahují diváky do kin.

Rozdíl v číslech mezi nedávno zveřejněnými čísly u nejúspěšnějších filmů roku 2013 a těmi hereckými je v systému počítání. Do „top“ přehlídky tržeb se na sklonku roku započítávají zatím tržby pouze z USA, do té herecké média dávají data z celosvětových příjmů filmu. A vítězem roku 2013 se stává…

Dwayne Johnson, $ 1,3 mld.

Napadlo by vás to? Herec hrající převážně v béčkových filmech se stává hercem, který v roce 2013 nehrál v žádném propadáku. Jeho seznam totiž obsahuje Rychle a zběsile, který celosvětově utržil 789 miliónů dolarů a navíc se objevil ještě v úspěšných filmech G. I. Joe a Pain & Gain. The Rock, jak si sám říká, se tak pro loňský rok stal pro producenty sázkou na jistotu.

Dwayne-Johnson-2013 zdroj: tisková zpráva

Robert Downey Jr., $ 1,2 mld.

Za takovým úspěchem ještě před několika lety zatracované herecké hvězdy je samozřejmě postava Iron Mana. Chlapík, co si rád obléká neprůstřelný kovový kostým, vydělal v roce 2013 studiu Walta Disneyho 1,2 miliardy amerických dolarů. Taková čísla jasně naznačují, že série Avengers jen tak nemůže skončit. To by byla prostě podnikatelská chyba.

Robert_Downey zdroj: tisková zpráva

Steve Carell, $ 964 mil.

Americký herec a komik Steve Carell slaví větší úspěchy se svými filmy především za oceánem. Do žebříčku sestavovaného americkými novináři se však dostal za svoji dabovací roli ve snímku Já, padouch 2, jenž producentům celosvětově vynesl téměř jednu miliardu dolarů. Zařazení Carella na třetí místo je diskutabilní. On a jeho hlas byly největším lákadlem na děti i rodiče v anglicky hovořících zemích, v jiných státech byl samozřejmě předabován a diváci mnohdy ani netušili, že ve filmu mluví.

Steve-Carrell zdroj: tisková zpráva

Vin Diesel, $ 887 mil.

Mnozí mu už několikrát předpovídali kariérní smrt. Je také pravdou, že doba, kdy se objevoval v několika filmech za rok, je už pryč. Jak je vidět, Vin Diesel stále do kina táhne a obsadit jej do filmu není pro producenty téměř žádný risk. V loňském roce z jeho práce nejvíce táhnul do kina snímek Rychle a zběsile 6, známý svalovec se však ještě například objevil v pokračování Riddicka.

vin-diesel zdroj: tisková zpráva

Sandra Bullock, $ 862 mil.

Gravitace bodovala celosvětově, Drsňačky bodovaly především v USA. Sandra Bullock si v loňském roce zahrála hned ve dvou áčkových filmech, které vydělaly ohromný majlant. Obsadit téměř padesátiletou hvězdu do filmu tedy není žádnou chybou, naopak se to vyplatí. Celková čísla se ještě změní a většinou ještě nakynou, protože u hodně filmů ještě nejsou údaje za domácí video.

Sandra-Bullock zdroj: tisková zpráva

Paul Walker, $ 789 mil.

Hvězda Rychle a zběsile krátce před vánočními svátky tragicky zahynula při dopravní nehodě, ale to nemění nic na tom, že díky roli v Rychle a zběsile 6 se tento herec do žebříčku nejvýdělečnějších herců také propracoval.

paul-walker zdroj: tisková zpráva

Billy Crystal, $ 743 mil.

Americký komik Billy Crystal se do přehlídky top herců za loňský rok propracoval především díky tomu, že daboval jednu z postaviček veleúspěšné Univerzity pro příšerky. Ať se vám to líbí, nebo máte výhrady, je tam. Obsadit Crystala se tedy podle této statistiky vyrovná hodně velkému úspěchu.

billy-crystal-hot-cute-photo zdroj: tisková zpráva

John Goodman, $ 743 mil.

Úplně stejný případ a úplně stejný film, takový je přínos Johna Goodmana, který propůjčil svůj hlas jedné z příšerek ve filmu od Pixaru. John Goodman společně s Billy Crystalem tak v loňském roce namlouvali jeden z nejúspěšnějších animáků.

john_goodman_2 zdroj: tisková zpráva

Chris Hemsworth, $ 701 mil.

Populární americký herec si může za rok 2013 připsat úspěchy s druhým dílem Thora, který v rámci série Avengers neuvěřitelně boduje, svoji statistiku však ještě vylepšil snímkem Rivalové. V obou filmech dokonale zazářil. V jednom jako severský komiksový hrdina, v druhém pak jako řidič F1.

Chris-Hemsworth-2013-Wallpaper-HD zdroj: tisková zpráva

Jennifer Lawrence, $ 700 mil.

Bylo by zvláštní, kdyby se dotyčná v takové přehlídce neobjevila.  Nedávno vystřelená hvězdička na hollywoodské nebe září v sérii Hunger Games. V loňském roce si navíc zahrála ve Špinavém triku, který u nás dorazí do kin v druhé polovině ledna.

jennifer lawrence zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Box Office Mojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.