Největší televizní postavou posledních 20ti let se stal Homer Simpson

2. 6. 2010 - 10:55 | Téma | red

Největší televizní postavou posledních 20ti let se stal Homer Simpson zdroj: tisková zpráva

Pivo lemtající, koblihy milující Homer Simpson se stal největší postavou vytvořenou pro televizi a film za posledních 20 let. Hvězda amerického kresleného seriálu Simpsonovi porazila jak kouzla ovládajícího Harryho Pottera, tak upíry pobíjející Buffy v průzkumu, který zveřejnil americký časopis Entertainment Weekly.

Simpsonovi, kteří se vysílají ve více než 90 zemích včetně České republiky, jsou nejdéle běžícím americkým televizním seriálem ve večerním čase a nyní vstoupili do své jednadvacáté sezóny.

"Lidé se s Homerem dokážou ztotožnit, protože nás všechny tajně pohánějí přání, která si nedokážeme přiznat," řekl magazínu Entertainment Weekly tvůrce Simpsonových Matt Groening. "Homer se vrhá do jedné každé impulzivní myšlenky, která ho napadne. Jeho lásku k čemukoliv je radost sledovat," dodal.

Harry Potter, jehož vytvořila britská spisovatelka J.K. Rowling a ve filmové podobě ztvárnil Daniel Radcliffe, skončil na druhém místě s označením "globální ikona". Třetí příčku obsadila Buffy, přemožitelka upírů, kterou v televizním seriálu hraje Sarah Michelle Gellarová.

Harry Potter zdroj: tisková zpráva

S pomyslnou bramborovou medailí skončil Tony Soprano ze seriálu HBO Rodina Sopránů a na páté místo se dostal zloduch Joker zpodobněný zesnulým australským hercem Heathem Ledgerem v Temném rytíři.

Do první desítky se dále dostala Rachel ze seriálu Přátelé, Střihoruký Edward ze stejnojmenného filmu, Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek, Carrie Bradshawová ze Sexu ve městě a animovaná postava Spongebob ze seriálu Spongebob v kalhotách.
Seznam stovky největších televizních a filmových postav byl zveřejněn v pondělí při příležitosti dvacátého výročí existence časopisu Entertainment Weekly.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.