Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 9. až 15. srpna

9. 8. 2004 - 8:47 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 9. až 15. srpna zdroj: tisková zpráva

Ve 33., nejen televizním týdnu : Vlk (J. Nicholson), Robocop: Zhroucení systému, Navždy a daleko... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Vlk Vlk (Wolf)
Nova - neděle 23:25
Mainstreamový "horor" se silnými romantickými prvky, připravila Nova pro nespavce na nedělní noc. Že je Jack Nicholson zvíře, je celkem známá věc. Proto pro něj nebylo nikterak složité ztvárnit postavu chlapíka, jenž se po jistém dramatickém incidentu začne pravidelně proměňovat ve vlka. Zmíněný romantický prvek vnáší do celého příběhu Michelle Pfeifferová, jejíž příchod na scénu pak vrcholí trochu sladkobolným závěrem. Faktem však zůstává, že oba skvělí herci a režisér Mike Nichols (Absolvent, Hlava 22) se postarali o jeho celkovou solidní úroveň. (1994)

FILMY

Robocop: Zhroucení systému (Robocop: Prime Directives II - Meltdown)
Nova - pondělí 22:55
Druhá část čtyřdílné televizní minisérie, inspirované příběhem známého kyborga s mozkem zavražděného policisty. Jeho nesmlouvavost v prosazování zákona se však znelíbí jeho tvůrcům, a pokusí se ho zlikvidovat. (2000)

Vetřelci (Aliens)
Nova - úterý 21:45
Prvního pokračování legendárního Scottova Vetřelec, se v roce 1986 ujal režisér Titaniku James Cameron. A neudělal to vůbec špatně... (1986)

Milenec nebo vrah Milenec nebo vrah (Fear)
Nova - středa 22:20
Standardní laciný thriller: ze sympatického mladíka se vyklube zlý a násilnický psychopat, terorizující svou nevinnou přítelkyni. Ta se pokouší z jeho vlivu vymanit, což má zlé následky. Zápletka jak z učebnice 101 rad pro začínající scenáristy. V hlavních rolích si půjdou po krku Mark Wahlberg (Planeta opic) a Reese Witherspoonová (Pravá blondýnka). (1996)

Lucas Lucas (The Minion)
Nova - pátek 0:00
Ďáblovi pohůnci chtějí otevřít bránu do pekel. Tu ovšem za zdmi svého kláštera střeží členové starého řád mnichů. Jeden z nich (Dolph Lundgren) je vyslán zachránit a ukrýt klíč. Bombastická konina kde zhola nic nedává logický smysl. (1998)

Navždy a daleko (Far And Away)
Prima - pátek 19:55
Značně romantický film o irských emigrantech - chudém Tomu Cruisovi a bohaté Nicole Kidmanové, kterým společenské postavení brání v naplnění jejich lásky. Společně se tedy vydávají na strastiplnou cestu a ještě strastiplnější život za oceánem. Režie Ron Howard (Apollo 13, Oheň). (1992)

Nebezpečné známosti (Dangerous Liaisons)
ČT1 - sobota 20:50
Přímočařejší a američtější "konkurenční" snímek filmu Miloše Formana, podle stejné předlohy. Zhýralý Vikomt de Valmont svádí hned dvě oběti najednou – Michel Pfeifferovou a Umu Thurmanovou. Dále hrají Glenn Closeová a Keanu Reeves, režie Stephen Frears. (1988)

Smrtonosná past Smrtonosná past (Die Hard)
Nova - sobota 21:45
Bos a v ušmudlaném nátělníku se bude muset policista na dovolené postavit partě teroristů, kteří drží spoustu rukojmí v losangeleském mrakodrapu japonské firmy Nakatomi. Snímek, který Bruce Willise katapultoval mezi akční hvězdy první velikosti, a nekorunovaná klasika akčního žánru. Škoda, že režisér John McTiernan (Predátor) dnes točí převážně naprosté hovadiny. (1988)

Bat 21 (Bat 21)
Prima - sobota 22:35
Solidní válečné drama, natočené podle knihy W. C. Andersona, vypráví o sestřeleném letci a o jeho snaze přežít ve vietnamské džungli. Jediným kontaktem s vnějším světem je pro něj pilot malého průzkumného letadla, pokoušející se mu pomoci z obklíčení. V hlavních rolích tandem – Gene Hackman a Danny Glover (Smrtonosné zbraně). (1988)

Nevidím zlo, neslyším zlo Nevidím zlo, neslyším zlo (See No Evil, Hear No Evil)
Nova - neděle 17:25
Slepý Wally a hluchý Dave se stanou svědky vraždy, ale policie je nepovažuje za hodnověrné svědky. Nikoli však vrah, ten je chce pro jistotu odstranit z cesty. Staromilská komedie s Richardem Pryorem a Gene Wilderem, kteří si už spolu zahráli např. v Bláznech ve vězení. Režie Arthur Hiller (Love Story). (1989)

SERIÁL

Lovci pokladů III (Relic Hunter)
Prima - pondělí 12:50 až čtvrtek
Třetí řada dobrodružného seriálu o ženské verzi Indiana Jonese. Jednoduchoučký, až dětsky naivní - což ovšem poněkud nekoresponduje s nezřídka odhalovaným spodním prádlem hlavní představitelky Tii Carrere (Pravdivé lži). (2001)


Tipy Jana Jaroše: týden od 9. do 15. srpna - ART
Zatracená noční dřina... V ložnici.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.