Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 27. prosince až 2. ledna

21. 12. 2004 - 9:52 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 27. prosince až 2. ledna zdroj: tisková zpráva

V 53. televizním týdnu: Dannyho parťáci (s Clooneym, Robertsovou, Damonem, Pittem), Ve stínu upíra Maxe Schrecka ( Willem Dafoe) a další. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Dannyho parťáci Dannyho parťáci (Ocean´s Eleven)
Nova - neděle 20:00
Lupič Danny Ocean má pifku na Terryho Benedicta a zálusk na jeho tři kasina v Las Vegas. Dá tedy dohromady partičku dovedných specialistů na různé užitečné kousky, a rozjede vykrádačku za 150 milionů dolarů. Remake kriminální komedie ze staré školy je postaven především na obsazení a výkonech kvalitních herců - George Clooneyho, Julie Robertsové, Matta Damona a Brada Pitta. Vznikl pod taktovkou schopného Stevena Soderbergha (Solaris, Erin Brokovich) a v těchto dnech můžete v kinech vidět naméně příjemné a (zdá se) neméně úspěšné pokračování Dannyho parťáci 2. (2001).

FILMY

Pták na drátě (Bird on a Wire)
Nova - pondělí 15:45
Celých 15 let se daří žít Rickovi, korunnímu svědkovi v soudním procesu s prodejci drog, pod bezpečným pláštíkem nové identity. A kdyby náhodou nepotkal svou bývalou přítelkyni, mohl žít spokojeně dalších 15 let. Vedle sympatické dvojice Mel Gibson a Goldie Hawnová obsadil režisér John Badham (Číslo 5 žije) do svého krimi také Davida „Killnutého Billa“ Carradinea. (1990)

Návrat do budoucnosti (Back To The Future)
Prima - pondělí 12:05
První díl legendární dobrodružné sci-fi trilogie s Michaelem J. Foxem (seriál Všichni starostovi muži), do níž ho obsadil režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Smrt jí sluší, Polární expres). Zatím určitě nejlepší film, resp. série filmů o cestování časem. Na jeho pokračování se můžete těšit hned v úterý od 12:10, třetí díl uvede Prima ve středu 12:15. (1985)

Stůj, nebo maminka vystřelí (Stop! Or My Mom Will Shoot)
Nova - úterý 16:15
Sylvester Stallone už v životě zkusil i nějakou tu komedii (Oscar), ale nevedlo se mu v nich pohříchu tak dobře, jako Arnoldovi. Matka přijíždí na návštěvu za svým synem, drsným detektivem Joe Bomowskim. Brzy se mu však začne plést do života, ale co je nejhorší - i do jeho nebezpečné práce. Režie Roger Spottiswoode (Šestý den, Zítřek nikdy neumírá). (1992)

Ve stínu upíra Ve stínu upíra (Shadow of the Vampire)
ČT2 - středa 20:00
Německý němý horor režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua Upír Nosferatu (1922) jistě patří do zlatého fondu světové kinamatografie. Zásluhou produkční společnosti herce Nicolase Cage mohla vzniknout nízkorozpočtová fiktivní rekonstrukce o "skutečném" pozadí jeho natáčení. Je založena na přesvědčení filmového Murnaua (John Malkovich), že upíra dokáže dostatečně věrohodně zahrát jen upír. Ovšem soužití s tvorem prahnoucím po krvi nemusí pro nic netušící štáb dopadnout moc dobře. Zajímavě vykonstruovaná fikce, jejíž vykonstruovanost je jí v závěru až trochu na škodu. V titulní roli vampíra Maxe Schrecka Willem Dafoe, režie E. Elias Merhige. (2000)

Plnou parou vzad! Plnou parou vzad! (Boat Trip)
Nova - středa 22:10
Oddychová komedie o dvou chlapících, co se jim v lásce zrovna nedaří. Koupí si tedy dovolenou na výletní lodi v naději, že tam potkají davy povolných žen v bikinách. Jejich nadšení opadne ve chvíli, kdy zjistí, že obří zaoceánská loď je do poslední kajuty plná svobodných gayů bez stálého partnera (Roger Moore). V hlavních rolích uvidíme oscarového Cubu Gooding Jr. (Jerry Maguire) a vesměs neznámého Horatio Sanze. Jako svou prvotinu režíroval scénárista Mort Nathan. (2002)

Blbý a blbější (Dumb and Dumber)
Nova - středa 23:45
Hodně oddechová a vcelku fajn komedie o dvou poněkud nechytrých kamarádech, kteří jedou přes půl Ameriky, aby vrátili kufřík plný peněz jeho půvabné majitelce. O zavazadlo mají ovšem zájem i nekalé živly. Dva mamlasy hrají samozřejmě Jim Carrey (Věčný svit neposkvrněné mysli) a jinak docela seriozní herec Jeff Daniels (Purpůrová růže z Káhiry). (1994)

Křidýlko nebo stehýnko (L´aile ou la cuisse)
Prima - středa 19:55
Jeden z brilantních kousků ze staré školy francouzské komedie. Louisi de Funèsovi v něm zdatně sekunduje u nás méně známý komik Colouche. Funès hraje obávaného vydavatele prestižního kulinářského průvodce, jenž v přestrojení testuje kvalitu služeb restaurací. Ta, která u něj ztratí hvězdičku, má po byznysu. Režie Claude Zidi (Zvíře, Blázni ze stadionu, Velký bazar, Asterix a Obelix). (1976)

Vrchní, prchni!
Nova - pátek 13:35
Jedna z nejpříjemnějších komedií dvojice Svěrák-Smoljak. Chudý a alimenty zmítaný knihkupec Dalibor Vrána (Josef Abrhám) se rozhodne za každou cenu dostat do žita a stává se falešným vrchním. A do toho vesele stříkají ostřikovače, stírají stěrače a troubí klakson... (1980)

Pidilidi Pidilidi (The Borrowers)
Prima - sobota 13:40
Pidilidi žijí pod podlahou domu. Jeho majitel zemře a zlý obchodník s nemovitostmi chce nechat dům zbourat a postavit na jeho místě luxusní byty. Tehdy je načase se spřáhnout se synem majitele a hájit své zájmy. Rodinnou dobrodružnou komedii s Johnem Goodmanem (Flintstoneovi) natočil podle knižní předlohy Mary Nortonové Peter Hewitt (Garfield). (1997)

Statečné srdce (Braveheart)
Prima - sobota 19:55
V sukních oděným zarostlým vlasatým Skotům s ohromnými válečnými kladivy, velí Australan Mel Gibson, jako národní hrdina William Wallace. Ve svém abiciozním historickém velkofilmu ze 13. století se chopil režie a zahrál si i zmíněnou hlavní roli. Výsledkem je 5 Oscarů a zajímavá podívaná. (1995)

Může to potkat i vás (It Could Happen to You)
Nova - neděle 15:30
Přiměřeně romantický a přiměřeně přislazený příběh obyčejného policajta (Nicolas Cage), ještě obyčejnější servírky (Bridget Fondová) a nečekané čtyřmilionové výhry, o kterou se mají spravedlivě podělit. Policistova manželka je zásadně proti, takže není těžké odhadnout, jak to celé dopadne. (1994)


TV tipy Jana Jaroše: týden od 27. prosince do 2. ledna - ART
Malé životní etudy (Jack Nicholson), Nuda v Brně, Fimfárum Jana Wericha...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.