Lovec démonů

9. 9. 2005 - 19:00 | Téma | red

Lovec démonů Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Démonický horor o hrůzných činech odehrávajících se v jedné na pohled obyčejné texaské rodině natočil jako svůj režijní debut americký herec Bill Paxton. Film uvádí do kin distribuční společnost Bioscop od 15. května. Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží"

030509Lovec_demonu
Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení.

030509Lovec_demonu
Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O‘Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil boží posel a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu...

030509Lovec_demonu
Scenárista Brent Hanley, který své zkušenosti dosud sbíral jen v krátkometrážní tvorbě, přiznává: "Když jsem psal Lovce démonů, díval jsem se na filmy Alfreda Hitchcocka, pouštěl si Lovcovu noc a poslouchal Leonarda Cohena. Využil jsem i odkazy k Bibli, především k příběhu o Izákovi a prvky ze Starého zákona." Hanleyho scénář udělal velký dojem právě na Billa Paxtona, který v něm viděl možnost, jak se vrátit k takovému typu kinematografie, kterou vytvořili hollywoodští klasikové Alfred Hitchcock a Robert Aldrich - k filmům vyprávějícím o velmi temných věcech.Vyprávění o víře, ztracené nevinnosti a dobru a zlu soupeřícím o nadvládu nad moderním světem je psychologickým thrillerem kombinujícím strhující příběh s ambiciózním, poutavým tématem.

Bill Paxton našel ve scénáři Lovce démonů nejen postavu otce, kterou od první chvíle toužil hrát, ale i bezmála ideální možnost, jak režijně debutovat v příběhu, který mu byl blízký - v originálním, složitém gotickém thrilleru z prostředí, které důvěrné zná nejen proto, že se v něm několikrát ocitl jako herec, ale především proto, že se na východě státu Texas sám narodil. Paxton si byl vědom toho, že pro něj bude obtížné zahrát přesvědčivě ambivalentně působící roli otce a přitom se zároveň plně věnovat takovému druhu režie, která vzhledem k tomu, jak manipuluje s emocemi diváků, vyžaduje dokonalou kontrolu nad vším, co se děje před kamerou.

Na SPECIÁL k filmu Lovec démonů

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.