Listopadové herečky: bondgirls, mláďata i dámy po čtyřicítce

16. 11. 2015 - 21:00 | Téma | Ladislav Loukota

Listopadové herečky: bondgirls, mláďata i dámy po čtyřicítce zdroj: tisková zpráva

Dvě hlavní ženské tváře nové bondovky Spectre od sebe dělí 21 let. Je jenom příznačné, že podobný kontrast co do ženských tváří nabízí celý listopad. Na jednu stranu v něm spatříme několik mladičkých talentů, na stranu druhou jim bude konkurovat noblesní duo dlouho neviděných krasavic kolem čtyřicítky a padesátky. A spolu s nimi dorazí i Jennifer Lawrence.

Monica Bellucci a Léa Seydoux

beluciseydoux zdroj: tisková zpráva

Nikoliv jedna, ale hned dvě ženské tváře budou vévodit aktuální bondovce Spectre. A protože jsme se nemohli rozhodnout, které dát přednost, v rychlosti se seznámíme s oběma. Matadorkou plátna je italská supermodelka a herečka Monica Bellucci, která se sice většinou objevila spíše ve vedlejších (Matrix Revolutions) nebo relativně nenáročných (Slzy slunce, Zvrácený, Kletba bratří Grimmů) rolích, dodnes však působí náležitě působivě. Modelingové kořeny s ní sdílí i Léa Seydoux, francouzská herečka, jejíž filmová kariéra však doznala vyššího kritického ocenění. Třikrát byla například nominována na Césara za nejlepší ženskou roli (filmy Krásná Junie, Drahá Prudence a Život Adele).

zdroj: Archiv

Byť v trailerech získává více místa Léa Seydoux, Monica Bellucci naopak čeří mediální prostor mimo filmové plátno – někteří fanoušci tradičně velmi přelétavého agenta ji totiž nemohou přijít na jménu kvůli jejímu vyššímu věku, než je u bondgirls tradicí. Padesátník Bond musí dle nich totiž asi navěky randit jenom se zajíčky...

Uvidíte v: Spectre, premiéra 5. listopadu
Zajímavost: Monica Bellucci původně usilovala o kariéru jako právnička.

Odeya Rush

odeya-08 zdroj: tisková zpráva

Naopak velmi novou, neokoukanou je v listopadu bude Odeya Rush v dramatu Husí kůže. Teprve osmnáctiletá izraelská rodačka se doposud krom hrsti podpůrných rolí v seriálech především ukázala v pozapomenutém loňském náctiletém sci-fi Dárce. Odnesla si za něj však cenu za nejzajímavější tvář na Teen Choice Awards.

A její typecasting jako okrasu drsnějších filmů pro mladistvé ji zjevně zůstal. Husí kůže totiž popisuje hororem šmrncnutý příběh mladého chlapce, který je donucen se přestěhovat na americké maloměsto a objeví tu duchařské potvory i krásku s tváří Odeyi. Zní to trochu jako Stmívání? Jistěže, názor si však uděláme bez předešlých negativních předpokladů. Minimálně kvůli Odeyi Rush.

zdroj: Falcon

Uvidíte v: Husí kůže, premiéra 12. listopadu
Zajímavost: Do konce roku by se Odeya měla ještě ukázat v akčním thrilleru Hunter's Prayer (režie Jonathan Mostow), v němž si zahraje po boku Sama Worthingtona.

Jessica Brown Findlay

Jessica-Brown-Findlay-Wallpaper-HD zdroj: tisková zpráva

Medový hlas Jessicy Brown Findlay znají milovníci britské dystopické televize i mýdlové opery. Jejím doposud nejvýznamnějším zářezem totiž byl výskyt v parádní epizodě hororové antalogie Black Mirror (zahrála si nevinnou zpěvačku ve zrůdné verzi X-Factoru) a rovněž sezónní výskyt v oblíbené vzpomínce na staré dobré časy s názvem Downton Abbey.

Navýsost britské jsou i její další role. Skoro se stala hlavní tváří Burtonovy Alenky v říši divů, nakonec dal však mistr bizáru přednost Mie Wasikowské. Nově ji však uvidíme i ve sci-fi dramatu Victor Frankenstein, v němž však významnější role zřejmě schramstnou James McAvoy a Daniel Radcliffe.

zdroj: Cinemart

Uvidíte v: Viktor Frankenstein, premiéra 26. listopadu
Zajímavost: Než se vydala na hereckou dráhu, skoro skončila u baletu. Nakonec namísto něj dala přednost tanci - po sérii operací však této dráze musela dát košem.

Mélanie Laurent

melanieLaurent zdroj: tisková zpráva

Po dlouhé době se na plátnech rovněž rádi shledáme s Mélanie Laurent, kterou jsme naposledy pořádně viděli v Hanebných panchartech před šesti lety. Od té doby se sice činila spíše v menších (největší produkcí byli předloňští Podfukáři), za to však mnohdy věru zajímavých filmech. Za zmínku stojí například drama Les Adoptés (2011) či Odsun (2010).

I když je snímek U moře především záležitostí Brada Pitta a Angeliny Jolie, tvář Mélanie Laurent v něm bude hrát významnou roli. Film popisuje střetnutí starého, znuděného manželského páru (Pitt a Jolie) s mladým, energickým duem (Laurent, jejího manžela bude hrát Melvil Poupaud), přičemž staříky bude mladický elán samozřejmě deprimovat. Bez podmanivé tváře Mélanie by tak premisa fungovala jenom obtížně.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: U moře, premiéra 19. listopadu
Zajímavost: Do role Šošanny v Hanebných panchartech se zřejmě vžívala nepříjemně snadno - její židovský dědeček byl totiž za války deportován nacisty, válečné útrapy však naštěstí přežil.

Jennifer Lawrence

Jennifer-Lawrence-Desktop-Wallpaper-HD-Desktop zdroj: tisková zpráva

Nekonečná sága Hunger Games se v listopadu konečně dovalí do svého spravedlivého finiše, a bude kvůli tomu jenom zajímavé sledovat, jak se s tím vyrovná kariéra Jennifer Lawrence. Mladičká herečka a miláček internetu totiž v posledním roce nepříjemně stagnuje. Krom role v sérii X-Men totiž většina jejích zbylých filmů kriticky notně propadla, či je dosahuje na průměrná čísla.

Lawrence se sice pyšní statusem herečky, která z ženských představitelek svým studiím vydělává nejvíce peněz (přesto její honoráře nejsou nijak vysoké), ale v dramatech Špinavý trik, Serena či Dům na konci ulice spíše propadla. Na příští rok má však v záloze čtyři filmy, včetně dalších nových X-Menů, stále je tak šance, že se z kategorie "té holky z Hunger Games" stihne dostat dřív, než opadne její internetová sláva.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, premiéra 19. listopadu
Zajímavost: Na internetu se Jennifer proslavila svou nápadnou neohrabaností, především tradicí skoro vždy na červeném koberci zakopnout o své vlastní šaty. Snad může být částečným vysvětlením skutečnost, že je levačka...

Marion Cotillard

cotillard zdroj: tisková zpráva

Dáma mezi herečkami - to je Francouzska Marion Cotillard, jejíž eleganci bude možné si znovu připomenout v novém zpracování Macbetha (zahraje si po boku Michael Fassbendera). Poprvé se proslavila v životopisném snímku Edith Piaf, tři roky na to pak rolí v Počátku. Po několika dalších horších letech (budeme-li zlí, započítáme do nich i Temný rytíř povstal) však loni velmi dobře zaskórovala v komorním drama Dva dny, jedna noc.

zdroj: Film Europe

Před kamery přitom poprvé předstoupila už v roce 1994Trvalo devět dalších let, než si ji všimla významnější zahraniční produkce. Ta patřila Timu Burtonovi, který ji obsadil do vedlejší role ve své Velké rybě. Čím je však Marion Cotillard starší, tím více je to nejenže sekne, ale rovněž rozšiřuje pestrost své kariéry.
Uvidíte v: Macbeth, premiéra 5. listopadu
Zajímavost:Vystudovala ekologii, na popud rodičů však během studií navštěvovala kurzy herectví. Působila díky tomu i v organizaci Greenpeace.

Zdroje: Vlastní , YouTube

ČLÁNKY O FILMU

10 nejlepších filmů loňského roku

10 nejlepších filmů loňského roku

1. 1. 2016 | Téma | Vojtěch Karlík

Nové zpracování Mad Maxe s Tomem Hardym a s přízviskem Zběsilá cesta dominuje v mnoha anketách a přehledech nejlepších filmů roku 2015. Nabízíme vám přehled nejzajímavějších filmů, které vznikly v loňském roce.
Spectre sbírá stovky milióny dolarů na tržbách

Spectre sbírá stovky milióny dolarů na tržbách

9. 11. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Ten titulek je trochu nadsazený, ale když se podíváte na čísla, kterých po prvním víkendu nový příběh Jamese Bonda Spectre dosáhl, tak se opravdu bavíme o stovkách miliónů. Navíc to rozhodně nevypadá, že by novinka měla mít v nejbližších týdnech sestupnou tendenci.
Spectre - recenze zbrusu nové bondovky

Spectre - recenze zbrusu nové bondovky

4. 11. 2015 | Recenze | František Fuka

Bond. James Bond. Auta. Silná auta. Zabijáci. Nebezpeční zabijáci. Baby. Sexy baby. Hit me baby one more time.
Mexická mise Jamese Bonda byla na objednávku tamní vlády

Mexická mise Jamese Bonda byla na objednávku tamní vlády

3. 11. 2015 | Téma | Adam Homola

Psaní scénáře a natáčení filmů není vždy tak kreativní práce jak to může z venku vypadat. Někdy holt musíte sklopit hlavu a poslušně vyjít vstříc svým chlebodárcům. Ti mohou sedět na pohodlných křeslech ve studiu, nebo být třeba v Mexiku. Scénáristé nové bondovky Spectre museli řešit asi obojí, ale minimálně před Mexikem a jeho vládními institucemi museli sklopit hlavu. Jižní soused USA totiž filmařům přislíbil údajně přes 14 milionů dolarů. Zadarmo to ale nebylo.
Martini. Protřepat, nemíchat

Martini. Protřepat, nemíchat

2. 11. 2015 | Téma | Adam Homola

James Bond toho vypil během posledních padesáti let hodně. Od piva přes whiskey, víno, šampaňské, až po koktejly. Nejikoničtějším nápojem, který se stal právě díky agentovi 007 legendou mezi míchanými drinky, je samozřejmě martini. Bond je tady ale tak trochu svůj a úplně klasické martini často nepije. Slavný agent si ikonický drink lehce upravil a i když přesný recept každé varianty bondovského martini neznáme, podíváme se alespoň na to klasické a pak na speciální drink Vesper.
James Bond na oficiálních trailerech díl 6. - Daniel Craig

James Bond na oficiálních trailerech díl 6. - Daniel Craig

1. 11. 2015 | Trailery | Vojtěch Karlík

Daniel Craig je momentálně aktuálním Bondem. Je také velmi populárním Bondem a musíme uznat, že i dobrým Bondem. Craig byla trefa do černého. Do kin nyní míří jeho nejnovější bondovka s názvem Spectre. Připomeňte si všechny jeho "sedmičkové" filmy v trailerech.
James Bond na oficiálních trailerech díl 5. - Pierce Brosnan

James Bond na oficiálních trailerech díl 5. - Pierce Brosnan

31. 10. 2015 | Trailery | Vojtěch Karlík

Poprvé jsme šli do kina na Jamese Bonda. Nemuseli jsme se dívat na bůhví kolikrát zkopírovanou kazetu VHS. Psal se rok 1995, bylo už pár let po listopadovém převratu a James Bond musel najít nové protivníky. Vítejte ve světě Pierce Brosnana.
6 nejlepších bond girls: akční hrdinky i dámy v nesnázích

6 nejlepších bond girls: akční hrdinky i dámy v nesnázích

30. 10. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Když se řekne “Bond”, velmi často následně zazní i “girl”. Filmové partnerky agenta 007 si za půlstoletí života této série vydobily svébytnou, ačkoliv zároveň i značně svéráznou pozici. Málokteré bondgirls totiž zůstanou v mysli diváků nejen jako elegantní doplněk, ale i jako trochu plnohodnotnější postavy. Několika z nich se to však napříč historií Jamese Bonda přece jenom povedlo. 
James Bond na oficiálních trailerech díl 4. - Timothy Dalton

James Bond na oficiálních trailerech díl 4. - Timothy Dalton

30. 10. 2015 | Trailery | Vojtěch Karlík

Timothy Dalton je (po Lazenbym) dalším Bondem, který vzbuzuje velké emoce. Je dost těch, kteří říkají, že nestál za nic, ale stejně početná je pravděpodobně i skupina těch, co říkají, že byl nejlepší. Dalton byl Bondem z masa a kostí. Tak.
James Bond na oficiálních trailerech díl 3. - Roger Moore

James Bond na oficiálních trailerech díl 3. - Roger Moore

29. 10. 2015 | Trailery | Vojtěch Karlík

Roger Moore je třetím představitelem Jamese Bonda. Je přelomovým agentem 007, protože svými filmy obsáhl celé dvě  dekády. Hrál neporazitelného agenta v sedmdesátých i osmdesátých letech. Na jeho filmech je asi nejvíc vidět, jak jeho hrdina nenápadně přestoupil z filmů let šedesátých do svižných osmdesátek.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.