Květnové herečky: mladá krev i comeback Angeliny Jolie!

2. 5. 2014 - 8:30 | Téma | Ladislav Loukota

Květnové herečky: mladá krev i comeback Angeliny Jolie! zdroj: tisková zpráva

Jaro se probouzí do plné krásy a s ním přichází i počátek sezóny blockbusterů! V květnu se proto můžeme těšit především na sérii velkofilmů plných několika starých tváří i mladých talentů – a v jejich čele je trpělivě vyhlížený comeback někdejšího sex idolu Angeliny Jolie. 

Cameron Diaz


diaz01 zdroj: tisková zpráva

A začneme právě jménem, které už dlouho nezaznělo. Cameron Diaz měla žně v 90. letech – jejím debutem byla ostatně hitová crazy komedie Maska – v posledních letech je však známá snad jenom jako hlas Fiony ze série Shrek. A to přestože se na vrcholu slávy snažila nezapadnout jako obyčejná potěcha oka, vedle přisprostlých komedií zazářila i v drama Vítězové a poražení či absurditce V kůži Johna Malkoviche.

Snaha o comeback v akční záležitosti Zatím spolu, zatím živi (2010) zjevně nevyšla, podobně průměrná byla i Zkažená úča (2011), na letošek má však Cameron naplánovány čtyři filmy, počínajíc komedií Jedna za všechny.

jedna_za_vsechny zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Jedna za všechny, premiéra 1. května

Zajímavost: Navzdory poněkud uvadnuvší kariéře Cameron stále platí za špičkovou ligu – magazín Hollywood Reporter loni ostatně vypíchl, že mezi herci přes 40 let patří mezi nejlépe placená jména.

Shailene Woodley

shailene_woodley zdroj: tisková zpráva

Zapamatujte si tohle lehce komplikované jméno – Shailene totiž dost možná bude brzy podobně významnou mladou tváří Hollywoodu, jako níže zmíněná Jennifer Lawrence. Shailene totiž tento měsíc uvede teen sci-fi Divergence, snímek zvolený jako následovník ságy Stmívání. Divergence by si měla vzít příklad i z Hunger Games, obecně se od něj očekává masivní sukces, a výdělky z USA nasvědčují, že prognózy budou mít pravdu.

Shailene tak brzy dost možná bude milovanou i nenáviděnou ikonou nové značky. Původně přitom teprve 22 let stará rodilá Američanka vůbec nemusela po roli sáhnout – proslavila se sice rolí v seriálu s příznačným názvem The Secret Life of the American Teenager, zároveň ale v roce 2011 získala za drama Děti moje nominaci na řadu prestižních cen včetně Zlatého glóbu.

divergence zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Divergence, premiéra 1. května

Zajímavost: Původně se měla objevit i v aktuálním druhém dílu The Amazing Spider-Mana, její postava Mary Jane byla však nakonec vystřižena. Dočkáme se tak snad za dva roky.

Jennifer Lawrence

jennifer_lawrence zdroj: tisková zpráva

O miláčkovi internetové kultury jsme naposledy psali loni v souvislosti s druhým dílem Hunger Games. Pro případ, že jste poslední roky schovávali hlavu v písku, proto jen připomeňme, že si Jennifer získala fanoušků svou držkatou náturou, neustálým padáním na červeném koberci a všeobecně vyjadřováním tak trochu buranského formátu…

Skutečnost, že je řazena mezi nejvíce sexy ženy světa, však rozhodně její popularitě také neuškodila.

x-men-days zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: X-Men: Budoucí minulost, premiéra 22. května

Zajímavost: Původně se účastnila castingu na Bellu ze Stmívání.

Halle Berry

halle-berry zdroj: tisková zpráva

Podobně jako Cameron Diaz, rovněž Halle Berry je co do slávy spíše za zenitem. Leč stejně jako u Halle Berry by bylo chybou podceňovat tuto dámu ve středních letech (letos je jí 48 let)! Halle totiž patří za příklad par excellence herečky-dříče. Jako malá prodělala rozvod svých rodičů, prošla si práci prodavačky a z bídy nižší střední třídy ji vytáhlo až vítězství v několika soutěžích miss. Od roku 1989 se rozhodla věnovat se dráze herečky, což při mrzkých konexích černošské (míšenecké) holky z Ohia věru nebylo snadné.

Nakonec se však postupnou pílí a dlouhodobou prací v televizi vymakala až do přesvědčivé závislačky v Horečce džungle (1991) režiséra Spika Leeho, o řadu let později získala Oscara za další drama Ples příšer, nejvíce se však do fandomu zapsala jako Storm z filmové série X-Men. Právě v ultimativním spojení x-mení mytologie se nyní v květnu vrací.

X-Men-Days-of-Future-Past-Trailer-Storm-Halle-Berry-Lightning zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: X-Men: Budoucí minulost, premiéra 22. května

Zajímavost: Nenávidíte své křesní jméno? Halle byla rodiči pojmenována po místním obchodním domě Halle's Department Store, "perle" jejího rodiště z Clevelandu v Ohiu!

Juno Temple

juno_temple zdroj: tisková zpráva

Naproti tomu Juno Temple byla pro hereckou dráhu doslova zrozená – je totiž dcerou filmové producentky a režisérky Julien Temple. Už jako malá se věnovala hraní v anglických filmech, její první významnější role můžete znát z Pokání nebo Zápisků o skandálu, následně pokračovala dalšími velkoformátovými dílky, například evropským artovým mindfuckem Pan Nikdo.

Že si June vybírá role dle vskutku zajímavého mustru, dokazuje i její role lesbické vlkodlačice (!) ve fantasy Jack & Diane. Juno je doslova stoupající hvězdou netradičního vzezření a nemalých ambicí. V květnu se postaví po bok další netradiční fantasy Zloba – Královna černé magie, v níž dojde na vyprávění příběhu Šípkové Růženky z pohledu Zlé královny…

xmen-temple zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Zloba - Královna černé magie, premiéra 29. května

Zajímavost: Původně mohla hrát postavu Lenky Láskorádové v sérii Harry Potter.

Angelina Jolie

jolie zdroj: tisková zpráva

Dozajista nejzajímavějším ženským obsazením měsíce května je však bezesporu právě Angelina Jolie jako výše zmíněná „zlá královna“ v převyprávění příběhu Maleficent, ústřední antagonistky Šípkové Růženky. Angelinu Jolie bezesporu není nutné dlouze představovat, Zloba však bude jejím prvním filmem po preventivním odstranění obou prsou – zákroku, který ji řada odpůrců vehementně vytýkala.

Zloba tak bude zajímavá hned z několika důvodů, mimo jiné však i protože pro studio Disney jde o historicky první film, v němž je záporák zároveň hlavní postavou. Angelina má ovšem zjevně stále dost sil na rozdávání – svědčí o tom i skutečnost, že veškeré kaskadérské kusy si zahrála sama.

maleficent-angelina-jolie zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Zloba - Královna černé magie, premiéra 29. května

Zajímavost: Angelina si Zlou královnu mohla zahrát už ve fantasy Sněhurka a lovec z roku 2012. Nakonec byla vyšachována Charlize Theron.

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Druhá Zloba - královna černé magie se přesouvá z května 2020 na letošní říjen

Druhá Zloba - královna černé magie se přesouvá z května 2020 na letošní říjen

7. 3. 2019 | Novinky | Adam Homola

Pokračování Zloby – královny černé magie mělo dorazit až v květnu příštího roku, ale Disney nás nenechá čekat tak dlouho. Z květnového termínu se temná fantasy pohádka přesouvá už na 18. října letošního roku, jak reportuje Variety.
Zloba - Královna černé magie - bude druhý díl a opět s Angelinou Jolie

Zloba - Královna černé magie - bude druhý díl a opět s Angelinou Jolie

18. 6. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Studio Walta Disneyho udělalo z temnější pohádkou Zloba - Královna černé magie díru do světa a bylo jen otázkou času, kdy se definitivně potvrdí druhý díl. Už se ví, že se píše scénář a že se píše hlavně pro Angelinu Jolie.
Nejúspěšnějším filmům roku 2014 v USA zatím kralují Strážci Galaxie s hrdinou mývalem

Nejúspěšnějším filmům roku 2014 v USA zatím kralují Strážci Galaxie s hrdinou mývalem

31. 8. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Konec prázdnin nás přivedl na myšlenku podívat se za oceán, jak si stojí nejúspěšnější letošní hity. Nabízíme vám pohled na první desítku, která ukazuje, že americké publikum ze všeho nejvíc přitahují trikové filmy a komiksové adaptace. Do první desítky nepostoupil žádný thriller, či jakékoliv vážnější téma. 
Začíná školní rok - vyrazte s dětmi na filmové odpoledne do kina

Začíná školní rok - vyrazte s dětmi na filmové odpoledne do kina

30. 8. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Začíná poslední prázdninový den, který můžete strávit se svými ratolestmi společně u filmu. Připravili jsme pro vás několik zaručených tipů vhodných k nedělní návštěvě kina.
Tipy na víkendovou návštěvu kina - pojďte na zlou vílu Maleficent i na akční trháky

Tipy na víkendovou návštěvu kina - pojďte na zlou vílu Maleficent i na akční trháky

20. 6. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Přestože měsíc červen nebyl zrovna bohatý na novinky, v kinech lze stále najít dost filmů, které stojí za vidění a neměly by vám uniknout. Přinášíme vám tedy přehlídku těch nejzajímavějších novinek i již odcházejících hitů, které si můžete tento víkend naložit v některém z českých kin. Na Dokina.cz si navíc můžete najít i to svoje malé regionální kino, protože u nás najdete opravdu každý kinosál v České republice.
Zloba - Královna černé magie - recenze pohádky s Angelinou Jolie

Zloba - Královna černé magie - recenze pohádky s Angelinou Jolie

30. 5. 2014 | Recenze | Vojtěch Karlík

O Zlobě – Královně černé magie se mluvilo jako návratu klasické pohádky v trochu jiném kabátu. Marketingová komunikace byla posazená celkem zajímavě, protože každého samozřejmě zajímalo, jak se zlou královnou ze Šípkové Růženky studio Walta Disneyho naložilo, když má být údajně vlastně hodná. Výsledek není špatný, ale šokující film to rozhodně není.
Zloba Angeliny Jolie je dalším filmem, který postaví pohádky na hlavu

Zloba Angeliny Jolie je dalším filmem, který postaví pohádky na hlavu

28. 5. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Znáte ji jako hlavní záporačku z Šípkové Růženky, zodpovědnou za ničivou kletbu. V novém hollywoodském podání se však „zlá královna temné magie“ jménem Zloba (Angeliny Jolie) změní do sympatické postavy, které ublížila zrada, než se nakonec přiklonila k temné straně. Může to znít jako mišmaš, který popírá předešlé příběhy o Šípkové Růžence. Avšak nejenom převracením pohádek naruby Zloba zaujme – jedná se rovněž o první film Angeliny Jolie po její loňské operaci. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.