KURVA VELKÝ SIN CITY - Komiksová bible od F. Millera, kterou můžete někoho zabít

15. 5. 2014 - 10:59 | Téma | Inzerce

KURVA VELKÝ SIN CITY - Komiksová bible od F. Millera, kterou můžete někoho zabít zdroj: tisková zpráva

V červnu letošního roku vyjde v zámoří u slavného nakladatelství Dark Horse obrovská bichle s názvem BIG DAMN SIN CITY. Jde v podstatě o omnibus, který bude obsahovat všech sedm knih, které napsala i nakreslila naprostá komiksová legenda - Frank Miller. České vydavatelství Comics Centrum nyní přišlo se zajímavou myšlenkou. Kniha, která má 1360 stran a je to tedy opravdu zatraceně velká cihla, u které se bude vazba vytvářet zřejmě ručně, možná vyjde i u nás. Díky Comics Centru by se tak ČR stalo druhou zemí světa, kde komplet Sin City vyšlo.

Náklady na výrobu takovéto knihy se samozřejmě prodraží a minimální rozpočet by měl činit půl milionu korun. Protože jde skutečně o výjimečný a nákladný počin, bude vlastnictví knihy vcelku exkluzivní záležitostí. 
 
Jenže to má jeden háček a vydání nebo nevydání knihy bude záležet čistě na fanoušcích.
 
Komiksáku! Ukaž, že máš koule a podpoř vznik své vysněné knihy....
 
Vtip je v tom, že musí být zakoupeno alespoň výrobní minimum 300 kusů (počítají se pouze zaplacené objednávky a akce končí 31. 5. 2014). Pokud se tedy česká komiksová komunita trochu semkne a sejde se 300 objednávek, kniha ve druhé polovině června 2014 vyjde. V opačném případě k realizaci nedojde a všechny zaplacené částky budou objednatelům vráceny Kniha stojí 2200 Kč takže nejde ani náhodou o levnou záležitost. Ale za kvalitu a exkluzivitu se platí vždycky a mě osobně se tento nápad ohromně líbí.
 
Už byl zmíněn počet stran - tedy 1360. Bonusem zde budou u nás nikdy nepublikované obálky, které poslouží k oddělení jednotlivých dílů. Desky Kurva Velkýho Sin City bude zdobit matný potah a parciální lak. A kolik místa v knihovně by vám to pro představu zabralo? Za prvé - maketa knihy v měřítku 1:1 váží 6 kilogramů, takže originál bude zřejmě ještě o drobet těžší. A za druhé - tento komiksový ingot má hřbet tlustý 60 mm, na výšku bude kniha měřit 325 mm a na šířku 220 mm Po stránce rozměrů se tedy ve většině knihoven místo jistě najde, po stránce nosnosti poliček už to možná bude horší. Sežeňte si výztuhu. 
 
Frank Miller je podle Los Angeles Times nejvýznamnější výtvarník komiksových knih posledního čtvrtstoletí. 

Hlava Comics Centra, pan Václav Dort k Sin City poznamenal:

"Noc je horká jako samo peklo.“ Těmito šesti slovy uvedl Frank Miller, zázračné to dítko komiksu, naprosto nového hrdinu naprosto nové série nového nakladatelství. Této sérii se podařilo prolomit veškeré dosavadní konvence a způsobit revoluci ve světě komiksových příběhů. Otištěním Sin City na stránkách Dark Horse Present v dubnu roku 1991 dokázal Miller vrátit kriminální příběhy zpátky na stránky komiksů, jimž po celá předchozí desetiletí dominovali výlučně superhrdinové. Jím nově pojatý neo-noirový styl plný drsných mizerů, krásných žen a těch nejnadupanějších aut převálcoval všechno jako parní válec a ovlivnil vývoj mnoha budoucích kreslířů, scenáristů a filmařů. Ale co je nejpodstatnější, ovlivnil miliony čtenářů, kteří návštěvou Basin City překročili hranici, přes kterou se už nikdy nechtěli vracet zpátky. V následujících letech se Sin City rozrostlo na celkem sedm knih; všechny napsal a nakreslil sám Frank Miller. Sin City vyhrálo snad každou myslitelnou komiksovou cenu a výsledkem jsou dva senzační filmy, spolurežírované Frankem Millerem a Robertem Rodriguezem."

A nakonec to ještě jednou připomeňme. Realizaci tohoto projektu mají čtenáři zcela ve svých rukách. Tak se ukažte...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.