Julia Roberts se brzy objeví v kinech ve filmu Jíst, meditovat, milovat

2. 10. 2010 - 11:00 | Téma | red

Julia Roberts se brzy objeví v kinech ve filmu Jíst, meditovat, milovat zdroj: tisková zpráva

Téměř dvě a půl hodiny trvá americký film s názvem Jíst, meditovat, milovat, jehož hvězdou je přitažlivá a usměvavá Julia Robertsová. Společnost Falcon, která romantický a dobrodružně laděný snímek uvede do českých kin od 14. října, ho včera představila na pracovní projekci v Praze.

Hlavní hrdinka má všechno, o čem se předpokládá, že o tom moderní žena sní - manžela, dům i úspěšnou kariéru. Přesto se jako mnoho dalších cítí ztracená a hledá, co vlastně v životě chce. Čerstvě rozvedená a na životní křižovatce vychází ze své zóny klidu a pohodlí. V zaměstnání si vezme roční dovolenou a riskuje všechno, aby změnila život. Vydá se na cestu kolem světa a hledá sebe samu. Skutečný požitek z jídla objevuje v Itálii, sílu modlitby v Indii a vnitřní pokoj a rovnováhu pravé lásky na Bali.

Film, založený na pamětech Elizabeth Gilbert, které se staly bestsellerem a vyšly i v českém překladu, ukazuje, že existuje více než jen jedna cesta jak jít a vidět svět. Scénář přesně podle knihy napsal režisér Ryan Murphy s Jennifer Salt. Na plátně se kromě atraktivních prostředí objevili James Franco, Richard Jenkins, Viola Davis, Billy Crudup a Javier Bardem.

Jíst, meditovat, milovat, Julia Roberts

Kniha dosáhla neuvěřitelných úspěchů - v Americe se jí prodalo přes šest milionů výtisků a byla přeložena do 40 jazyků. Byla prý důvodem, proč se Roberts o tento projekt zajímala. "Líbí se mi způsob, jakým popisuje životní zážitky, hledání odpovědí i to, jak zásadní mohou být pro vývoj našeho života druzí lidé. Myslím, že jde opravdu o pozoruhodný příběh. Je úžasné být jeho součástí," uvedla herečka v distribučních materiálech.

Podle režiséra Murphyho je krása knihy včetně důvodu, proč ji chtěl zfilmovat, v tom, že lidem říká, aby začali myslet a chovat se jinak. "Šlo o velice osobní věc, protože mám často tendence držet se zajetých kolejí a každý den opakovat stejný sled událostí," dodal k tomu režisér, který se nyní snaží užívat si drobných radostí.

Jíst, meditovat, milovat, Julia Roberts, Javier Bardem

Roberts získala za výkon ve filmu Erin Brockovich Oscara i Zlatý glóbus. Objevila se v nejúspěšnějších hollywoodských filmech a spolupracovala s nejvyhlášenějšími režiséry. Její filmy po světě vydělaly přes 2,5 miliardy dolarů. Snímek Pretty Woman v režii Garryho Marshalla z roku 1990, v němž se objevila po boku Richarda Gerea, byl jedním z nejúspěšnějších filmů roku, vysloužil jí druhou nominaci na Oscara a druhý Zlatý glóbus. Před nedávnem byla na tuto cenu nominována posedmé za výkon ve filmu Tonyho Gilroye Dvojí hra s Clivem Owenem.

Naposledy se Roberts na filmovém plátně objevila ve filmu Na sv. Valentýna, opět v režii Garryho Marshalla. Zanedlouho bude do kin uveden snímek Larry Crowne, ve kterém si zahrála po boku Toma Hankse. Ten ho i režíroval a podílel se na scénáři.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.