Jackman a Efron se v The Greatest Showman představí jako cirkusáci

19. 5. 2017 - 10:00 | Novinky | Adam Homola

Jackman a Efron se v The Greatest Showman představí jako cirkusáci zdroj: tisková zpráva

Hugh Jackman má, až na případná možná camea, s Wolverinem útrum. V Loganovi se se svou ikonickou postavou skvěle rozloučil, a tak řeší, co dál. Ještě, než se Jackman upíše nějaké jiné sérii, ho letos uvidíme jako cirkusáka v poměrně netradičním filmu. The Greatest Showman představí Jackmana jako známého P. T. Barnuma, zakladatele moderních cirkusů.

Film prý původně začal jako klasický životopisný snímek, ale pak si režisér Michael Gracey řekl, že když už se to jmenuje The Greatest Showman, měla by tam být i nějaká hudební čísla. To nemalou měrou přispělo k pořádnému odkladu filmu, na kterém se pracuje dohromady zhruba sedm let.

Před La La Landem totiž v Hollywoodu převládal názor, že pokud nemáte silnou a světoznámou značku, nebude váš muzikál nikoho zajímat a studio vám na něj ty peníze prostě nedá. Pak ale přišel La La Land a uspěl jak komerčně, tak kriticky.

Jackman se tak spojil se Zacem Efronem a společně nám letos na Vánoce nadělí film plný extravagantních lidí, kostýmů, hudby, zpívání a vůbec různých cirkusových radostí. Ve svém jádru má být The Greatest Showman příběh P. T. Barnuma a jeho cesty z naprosté chudoby, až po založení svého slavného cirkusu v New Yorku a následného sklízení ovoce.

000255559 zdroj: tisková zpráva

Vedle Jackmana a Efrona tam uvidíme také Rebeccu Ferguson, Paula Sparkse, Michelle Williams a Zendaya. Obsazení určitě zajímavé a z prvních fotek a informací, se kterými přišel web Entertainment Weekly, to všechno vypadá hrozně sympaticky. Bohužel se ale stačí podívat na datum uvedení filmu a do kin a je jasné, že tady někdo zapláče.

Americkou premiéru stanovili nějaké hlavy pomazané na 25. prosince 2017. Tedy 11 dnů po premiéře Star Wars: Poslední z Jediů a pět dnů po premiéře Jumaji: Welcome to the Jungle. A těžko si představit že poté, co půjdou úplně všichni na Star Wars a někteří ještě na nové Jumanji, zbyde divákům čas, prostor, chuť a peníze na další film.

000255558 zdroj: tisková zpráva

The Greatest Showman asi nebude komedie ze stejného ranku jako Jumanji, ale obávám se, že se tyhle filmy o svoji cílovku ani přetahovat nebudou. Mnohem pravděpodobnější je, že Jumanji prostě vyzobe všechny zbývající diváky, kteří budou po Star Wars: Poslední z Jediů ještě ochotní platit a chtěli by si dát něco lehčího. The Greatest Showman by nakonec mohl sklouznout do pozice, ze které osloví jen velmi specifikou a velmi úzkou cílovou skupinu.

Což rozhodně není špatně, ale přijde mi, že když už máte ve filmu Jackmana, Efrona a Ferguson, pracujete na tom tak dlouho a dáváte si záležet, tak asi nebudete chtít utržit jen padesát milionů dolarů. To ale teprve uvidíme, premiéra je až v prosinci a do té doby nás ještě čekají další fotky a hlavně trailery. A kdo ví, třeba se třeba s premiérou ještě může pohnout.

000255560 zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Entertainment Weekly

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.