Hurvínek na scéně, první český 3D snímek se představil ve Zlíně

2. 6. 2010 - 5:30 | Téma | red

Hurvínek na scéně, první český 3D snímek se představil ve Zlíně zdroj: tisková zpráva

Ve Zlíně měl premiéru první český snímek natočený trojrozměrně. Třetího rozměru se dostalo legendárním dřevěným postavičkám Spejblovi, Hurvínkovi a Máničce. Loutkový snímek Hurvínek na scéně viděli jako první diváci na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež. Delegace k filmu dnes pozvaným hostům poprvé veřejně představila i ukázku připravovaného velkorozpočtového 3D animovaného snímku Hurvínek ve filmu. Do českých kin bude uveden za dva roky.

Šedesátiminutový loutkový příběh vypráví zápletku, která se oblíbeným postavičkám přihodí na Mikuláše. Hurvínek s Máničkou netrpělivě čekají na jeho příchod. Roztržitý pan Spejbl však na nadílku zapomněl, a tak se Hurvínek s Máničkou rozhodnou tuto "nehoráznost" napravit tím, že se sami hodlají převléct za čerta a Mikuláše a překvapit taťuldu s bábinkou. Bábinka však Spejblovi pozapomenutou událost připomene, a tak si i pan Spejbl musí zajistit převlek čerta. Roztomilý příběh je plný napětí, písniček i zimních radovánek.

Hurvínek na scéně

"Hurvínek na scéně je první částí projektu Hurvínek 3D. Vznikl jako součást testů stereoskopického natáčení loutek, aby animátoři věděli, jak to vypadá, jak pracovat s prostorem. Hurvínek se Spejblem si o tom sami řekli - vypadali tak nádherně, že jsme si řekli, že by byla škoda o to děti ochudit," řekl dnes ČTK producent ze společnosti Rolling Pictures Martin Kotík.

Ředitelka Divadla S+H Helena Štáchová byla již několikrát oslovena k filmové spolupráci, ale jak sama říká, "trochu se jí bála". Podle ní jsou loutky stále především divadelní postavy. Na připravovaném animovaném snímku ji ale zaujala právě animace, která loutkám umožňuje mnohem více - třeba, že jsou postavičkám vidět zuby.

Hurvínek na scéně zdroj: tisková zpráva

Martin Klásek, který propůjčuje hlas Hurvínkovi i Spejblovi, je prý sice zvyklý pracovat spíše s "dřevěnými ušatci", ale animovaný snímek ve 3D jej "vzrušuje". "Spejbl dostává úplně jiné dimenze, jinou pohybovou škálu. Je mi hrozně sympatický, omládl a najedou má zuby," podotkl s úsměvem.

V kinech by se ale další díly podle producenta Martina Kotíka již zatím objevovat neměly. "Postavičky by si měly zanechat svůj divadelní ráz," uvedl. To, že nyní budou těšit publikum v kinech, Kotík vnímá spíš jen jako oživení dvojice Spejbl - Hurvínek v době nástupu technologie 3D. Štáchová doplnila, že na takový projekt je nutné mít také hodně peněz. "Záleží i na zájmu diváků," dodala.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.