Gyllenhaal míří s dramatem Stronger na Oscara

27. 6. 2017 - 11:28 | Novinky | Adam Homola

Gyllenhaal míří s dramatem Stronger na Oscara zdroj: tisková zpráva

Jake Gyllenhaal toho Oscara jednou dostane. Zatím má jen nominaci za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli ve Zkrocené hoře, ale Stronger by to mohl změnit. Film stojí na reálných událostech Jeffa Baumana, který v roce 2013 přišel o obě nohy.

Co se stalo v Bostonu v roce 2013 si určitě většina z vás pamatuje. V dubnu se běžel maraton, který skončil velkou tragédií. Dvojice teroristů odpálila poblíž cílové čáry bomby. Teroristé tak zabili tři lidi, několik stovek jich zmrzačili a šestnáct z nich přišlo o končetiny.

Jedním z nich byl právě Jeff Bauman, o jehož životě film pojednává. Respektive bude nejspíš většina filmu o Baumanově vyrovnávání se se ztrátou obou nohou. O jeho rekonvalescenci, tréninku, odhodlání, zklamání a problémech.

zdroj: Lionsgate

Potenciál pro dramatické a intenzivní momenty tu bude nemalý a Gyllenhaal už v traileru dokazuje, že patří k jednomu z nejzajímavějších herců současné generace. Zvládá totiž spoustu rovin, poloh a jdou mu jak „obyčejní“ hrdinové, tak i podobně vážně pojaté role.

Stronger se do kin dostane už v září letošního roku.

Zdroje: tisková zpráva

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.