Film Školní výlet je sentimentální komedií o seniorech.

27. 1. 2012 - 7:49 | Téma | red

Film Školní výlet je sentimentální komedií o seniorech. zdroj: tisková zpráva

Školní výlet je název nové filmové komedie tvůrců Petra Štíchy a Tomáše Magnuska o seniorech, kteří se vypraví na ozdravný pobyt do lázní. V hlavních rolích se objeví řada známých českých herců starší generace. Devadesátiminutový snímek bude mít premiéru 23. února a do kin jej uveden společnost Magnusfilm.

Školní výlet je příběhem starší zpěvačky Milušky Bínové (Libuše Švormová), která se po návratu ze zahraničí rozhodne uspořádat výlet pro své bývalé spolužáky ze střední školy. Skupina dnes již osmdesátiletých seniorů se tak vydá do lázní, kde zažívají mnoho vtipných, ale i dramatických situací. Zároveň se v prostředí luxusního lázeňského hotelu odehrává příběh mladého zlodějíčka, který se zamiluje do místní pokojské a prožije tak svoji první velkou lásku. Film se natáčel v Lázních Bělohrad a také v Pardubicích.

V dalších rolích diváci uvidí například Miriam Kantorkovou, Kamilu Moučkovou, Uršulu Klukovou, Jiřinu Jiráskovou nebo herce Stanislava Zindulku, Ladislava Trojana, Petra Olivu, Stanislava Fišera a Bořivoje Navrátila.

"Je to poetická komedie o tom, jak lze prožít stáří a zároveň jak mladí lidé prožívají lásku. U filmu si diváci odpočinou, zasmějí se a možná i popláčou," řekl ČTK jeden z režisérů a zároveň i autor scénáře Tomáš Magnusek, který si zároveň pochvaloval spolupráci s herci. "Myslím si, že je potřeba, aby se ve filmech objevovali i herci starší generace, protože nám pořád mají co sdělit," dodal Magnusek.

Školní výlet

Na podzim letošního roku by měl mít v kinech premiéru další Magnuskův film, kterým je třetí pokračování dramatu ze školního prostředí s názvem Bastardi. Příští rok bude do kin uvedena Magnuskova komedie Jedlíci, režisér ji začne natáčet letos v dubnu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.