Filip Renč dokončil jednu z posledních scén seriálu Sanitka II

15. 6. 2012 - 8:46 | Téma | red

Filip Renč dokončil jednu z posledních scén seriálu Sanitka II zdroj: tisková zpráva

Do dnešního rána se natáčela jedna z posledních scén seriálu Sanitka II. Podle Davida Kopeckého z České televize šlo o jednu z produkčně nejnáročnějších scén v dějinách domácí seriálové tvorby.

"Přítomno bylo na 160 komparsistů, 140 členů výrobního štábu, dvanáct sanitek, 18 skutečných záchranářů, desítka hasičů ve třech hasičských autech a jeden záchranářský vrtulník. Šlo o jednu z produkčně nejnáročnějších scén v rámci české seriálové tvorby. Celkem tři dny se točilo v Milovicích u Božího Daru, kde v rámci děje seriálu došlo i k výbuchu nočního klubu Černá díra," řekl Kopecký.

Přípravy místa pro natáčení trvaly podle něj více než měsíc, a to včetně vyklizení objektu a částečných terénních úprav. Početný kompars měl k dispozici devět stanů včetně těch pro oblékání a líčení. Na místě musely být k dispozici i sprchy, neboť komparsisté po celou dobu natáčení leželi v suti.

Sanitka II

V seriálu Sanitka II se na scéně objeví nejen herci známí z první řady, jako jsou například Zdeněk Srstka nebo Petr Kostka, ale také představitelé nových postav. Mezi ně patří Jiří Dvořák, Jan Budař, Jiří Lábus a Dagmar Havlová. Při náročné scéně působil jako odborný poradce ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Zdeněk Schwarz spolu s autorem seriálu Ivanem Hubačem.

O prázdninách začne tým pod vedením režiséra Filipa Renče pracovat na střihu, hudbě a další postprodukci. "Třináct dílů Sanitky II má být dokončeno v příštím roce, kdy se také předběžně počítá s nasazením tohoto projektu na obrazovku České televize," dodal Kopecký.

Sanitka II

První sérii, která byla uvedena v roce 1984, natočil režisér Jiří Adamec. Pokračování se odehrává v současnosti, podkladem pro dramatické ztvárnění jsou většinou skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.