Dubnové herečky - v kinech se představí Anna Kendrick i stálice Julianne Moore

3. 4. 2015 - 23:00 | Téma | Ladislav Loukota

Dubnové herečky - v kinech se představí Anna Kendrick i stálice Julianne Moore zdroj: tisková zpráva

V dubnem pomalu nadchází éra velkofilmů, v české distribuci však zároveň teprve dojíždějí oscarová dílka. Tomu odpovídá i složení nejzajímavějších dubnových hereckých hvězd - najdeme tu jak hollywoodské matadorky, tak i doposud neznámé evropské tváře. 

Scarlett Johansson
Pravidelnou návštěvníci našeho přehledu je Scarlett Johansson a z dobrého důvodu - těžko by se v dnešní filmařině hledala jiná srovnatelná globální celebrita. To, co byla před lety Angelina Jolie, je dnes spanilá Scarlett, jen s tím rozdílem, že u Scarlett nikdo nepochyboval o její touze hrát i v náročnějších rolích. Momentálně třicetiletá herečka je se již několik let ohřívá na vrcholu slávy, začínala však u několika snímků pochybné kvality, mimo jiné Sám doma 3 (1997) a Pavoučí teror (2002). Zlomem byla pro ní netradiční romance Ztraceno v překladu (2003).

scarlett-johansson-4372-hd-widescreen zdroj: tisková zpráva

V dubnu se herečka představí ve své již mnohokrát viděné poloze jako agentka Black Widow z marvelovského filmového univerza. Ačkoliv sebou film nese pověst zemětrasu status quo, po postav Scarlett se bát nemusíme - u již dohodnutých smluv je jasné, že se ukáže minimálně i příští rok v Captain America: Civil War.
Uvidíte v: Avengers: Age of Ultron, premiéra 20 dubna
Zajímavost: Méně známou skutečností je, že Scarlett Johansson rovněž zpívá. S prvními "štěky" uspěla kolem roku 2007, kdy se objevila i v klipu Justina Timberlakea, letos v únoru pak založila vlastní dívčí formaci nazvanou The Singles.

Maika Monroe
Naopak relativně novou tváří je americká herečka s částečně slovansky znějícím jménem Maika Monroe, která se objeví v - dle recenzí mírně nadprůměrném - nadpřirozeném hororu Neutečeš. Ten pro ní může být stěžejní roli, Maika totiž sice hraje v menších roličkách už devátým rokem, právě v Neutečeš si však konečně střihne hlavní roli.

monroe zdroj: tisková zpráva

Maiku doposud mohli znát diváci z episodní role zrušeného ze sci-fi seriálu Eleventh Hour či pro výskyt v béčkové hororové sérii Bad Blood.
Uvidíte v: Neutečeš, premiéra 16. dubna
Zajímavost: Vedle herectví se Maika profesionálně věnuje i kitesurfingu, čili sportu, který v sobě kombinuje jízdu po vodě na prkně s využitím tažného draku/padáku. V mezinárodní soutěži Red Bull Air se umístila na pěkném druhém místě.

Anna Kendrick
Naše další jméno stále osciluje kdesi mezi světem velkého filmu a menší, ale o to kultovnější popularitou. Anna Kendrick je totiž nejslavnější pro sehrání Jessicy Stanley ze ságy Stmívání. Krom toho se objevila i v notně serióznějším filmu Patrola či muzikálové perle The Last 5 Years. Přesto stále bojuje se škraloupem z upírské romantické slátaniny.

Anna-Kendrick-Pictures zdroj: tisková zpráva

Kendrick je přitom úctyhodnou hereckou matadorkou a komediálním talentem - poprvé začala hrát už v deseti letech, první roli dostala, když ji bylo 12. Za svůj podíl na broadwayské inscenaci High Society získala ocenění Theatre World Award a několik dalších nominací. Budeme proto s nadějemi vyhlížet její dubnový projekt, muzikálovou fantasy Čarovný les.
Uvidíte v: Čarovný les, premiéra 2. dubna
Zajímavost: Za vedlejší roli v Clooneyho komedii Lítám v tom má dokonce nominaci na Oscara.

Imogen Poots
Podobně se stále hledá i Britka Imogen Poots. Což o to, talent zjevně má - znát ji můžeme jako malou verzi Evey už z V jako Vendetta, znatelněji pak zazářila o rok později v 28 týdnech poté (2007), stále však čeká na roli, která ji vynese buď ke kritickému úspěchu, nebo rovnou statusu celebrity.

imogen-poots zdroj: tisková zpráva

O to druhé se loni pokusila skrze Need for Speed, film sám o sobě byl naneštěstí přinejlepším průměrného ražení. Podobně se divákům snaží zalíbit i v aktuální komedii Je prostě báječná, v níž hraje luxusní prostitutku. Recenze zatím vyznívají průměrně, budeme však stále držet palce.
Uvidíte v: Je prostě báječná, premiéra 30. dubna
Zajímavost: Letos se objeví minimálně ještě v art filmu Knight of Cups a thrilleru Green Room, ani v jednom však v hlavní roli.

Alicia Vikander
Šestadvacetiletá švédská hvězdička Alicia Vikander se pyšní mnoha talenty of baletu po divadelní herectví, v zemi svého původu je však stále mnohem známější než za hranicemi. Aliacii můžete znát jako Kitty z Wrightovy Anny Kareniny či nepovedeného životopisu Juliana Assange The Fifth Estate, z nejzajímavějších snímků je to však v její filmografii prozatím vše.

vikander zdroj: tisková zpráva

Letos se to snad změní, Alicia má naplánováno celkem pět filmů (ač asi ne všechny budou letos odvysílané) včetně druhé role v "americké bondovce" Krycí jméno U.N.C.L.E., více do povědomí se může dostat i skrze nejaktuálnější roli "robotky" ve sci-fi Ex Machina.
Uvidíte v: Ex Machina, premiéra 30. dubna
Zajímavost: Než se definitivně vydala na hereckou dráhu, devět let studovala balet ve Švédské královské baletní škole.

Julianne Moore
Začali jsme jednou trefou do černého, skončíme tedy jinou. Je to už dvacet let, co prorazila do povědomí svou rolí v akčňáku Nájemní vrazi, paradoxně připomínajícím cokoliv, jenom ne typický film z její stále slavnější kariéry. Julianne sice čas od času vyžrala horší roli, například nechvalně známou Evoluci z roku 2001 nebo v Cageově sci-fi Next, vždy se však zvládla pyšnit i kriticky velmi vydařenými výkony nebo filmy, od Hříšné noci (1997) a Big Lebowski (1998) přes Hodiny (2002) či Potomky lidí (2006) až po loňský zásek Pořád jsem to já, s nímž v únoru konečně získala i samotného Oscara.

Julianne Moore Hot zdroj: tisková zpráva

Do té doby utržila čtyři nominace na nejslavnější filmové ocenění.
Čtyřiapadesátiletá dáma s nestárnoucí tváří se přitom v dubnu v Česku ukáže právě v této své roli.
Uvidíte v: Pořád jsem to já, premiéra 16. dubna
Zajímavost: Krom herectví se věnuje i psaní dětské knižní trilogie Freckleface Strawberry, jejíž první díl z roku 2007 se stal bestsellerem.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.