Doba ledová - Mamutí drcnutí - recenze

15. 7. 2016 - 9:26 | Recenze | František Fuka

Doba ledová - Mamutí drcnutí - recenze zdroj: tisková zpráva

Toto je už pátý díl Doby ledové. Hlavních hrdinů je už strašně moc (např. čtyři mamuti) a přibývají další. Zápletka se točí kolem toho, že na Zemi padá meteor a aby savci nevyhynuli, musejí někam do sopky dopravit jiný meteor, který magneticky odhodí ten původní meteor do bezpečí, ne nedává to smysl, vůbec jsem to nechápal boha jeho ale ta veverka byla srandovní a ta lasička párkrát taky kristepane už ne!!!

Z celého filmu strašlivě čiší skutečnost, že tvůrci jsou si vědomi, jak je celý film naprosto o hovnu, a proto strašlivě rychle prostříhávají na různé postavičky (kterých je přes tucet), předvádějící hlasité hýkání, zakopávání, a přehnaně rychlý a přehnaně dramatický přednes triviálních, málokdy vtipných hlášek. Jde vlastně o jakýsi způsob podprahové hypnózy, kdy má být váš mozek natolik zaměstnán vnímáním primárních podnětů, že nebudete schopni přemýšlet o ničem, co se na plátně děje.

Jsou filmy, které se vydaly velmi podobnou cestou a docela mě bavily (například Tučnáci z Madagaskaru). Ve srovnání s nimi ale vynikne, jak strašně je vyčerpaná studnice nápadů tvůrců páté Doby ledové. A svou roli jistě hraje i to, že se mi výtvarná podoba tohoto filmu moc nelíbí a rozhodně není nijak zajímavá (bez ohledu na profesionálně modelované chlupy).

Ve filmu, zaměřeném výhradně na nejmenší děti, mě překvapily také náhodně roztroušené popkulturní odkazy na starou Planetu opic, starou Frankensteinovu nevěstu a Neil deGrasse Tyson, kterí mluví černošskou lasičku, existující uvnitř hlavy reálné lasičky. Tedy, "reálné" lasičky, která mluví a bojuje s dinosaury nebo co to bylo a proč je jednooká proboha už ne!

Výsledkem byl v mém případě podivný polo-katatonický stav, ve kterém jsem si kladl otázky jako "Jak může někdo v době ledové vědět, co je to Mexiko?", nebo "Jak může v době ledové v mimozemské kosmické lodi být anglický nápis?", aniž bych se pozastavoval nad tím, že lenochod zpívá a že šavlozubá veverka (která je ve filmu opět tím nejlepším) vytvoří skvrnu na Jupiteru... Vskutku zvláštní stav...

Ale úplně nejvíc jsem přemýšlel o tom, co bych dělal, kdybych měl dítě, a tomu by se tohle líbilo.

Asi bych to z něj vytloukl.

Hodnocení: 30%

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.