Do Říma s láskou

20. 7. 2012 - 8:00 | Téma | red

Do Říma s láskou zdroj: tisková zpráva

Od 19. července se v českých kinech objeví nejnovější snímek populárního amerického filmaře Woodyho Allena. Má název Do Říma s láskou a byl závěrečným titulem letošního 47. ročníku karlovarského festivalu.

Snímek vznikl v koprodukci USA, Itálie a Španělska. Woody Allen jím pokračoval v trendu turistické filmařiny, kterou zahájil v roce 2008 filmem Vicky Cristina Barcelona a pokračoval Půlnocí v Paříži. V komedii o lidských vztazích si po letech sám zahrál a obsadil do ní například Penélope Cruzovou, Ellen Pageovou, Aleka Baldwina a Roberta Benigniho. Ve scénáři si pohrává s osudy několika lidí.

Film Do Říma s láskou je složen ze čtyř prolínajících se příběhů, které doprovází většinou nostalgická italská hudba. V prvním přijíždí postarší manželský pár (Judy Davisová a Woody Allen) do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery, z něhož není její neurotický otec zrovna nadšený. Zjistí přitom, že otec nevěsty je vynikajícím pěvcem. Ovšem jenom ve sprše, což jako avantgardní operní režisér dovede ad absurdum.

Do Říma s láskou

Další příběh je o prostituce (Penélope Cruzová), která má za úkol splnit klientovi každé přání; on ovšem netuší, co po něm ta podivná žena chce, ale nakonec jejích služeb využije a dospěje v muže.

Následující část je připomenutím toho, jak pomíjivá je sláva mediálních hvězd, i když na chvíli jejich život otočí o 180 stupňů. Hrdiny poslední povídky je mladý americký pár (Greta Gerwigová a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Pageové a Aleka Baldwina.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.