Disney: po deváté epizodě přijde další trilogie Star Wars

10. 11. 2017 - 10:13 | Novinky | Adam Homola

Disney: po deváté epizodě přijde další trilogie Star Wars zdroj: tisková zpráva

Bylo to víceméně jasné, ale teď to tu konečně máme černé na bílém. Disney po deváté epizodě Star Wars s největší zábavní značkou na světě samozřejmě neskončí. Firma právě oznámila plány na zcela novou trilogii, jejímž otcem by měl být režisér osmého dílu, Rian Johnson.

Jeho Star Wars: Poslední z Jediů uvidíme v kinech už za pár týdnů, a zatímco se deváté epizody ujme zase J.J. Abrams, o novou trilogii se postará Johnson. Psát a natáčet bude sice jen její první díl, ale ze zatím neznámé pozice bude „řešit“ i zbývající dva díly.

Zástupci LucasFilm také potvrdili, že nová trilogie nebude mít s hlavní příběhovou Skywalkerovou ságou nic společného. Nová trilogie nám představí nové postavy a zavede nás do zatím neprobádaných koutů galaxie.

Johnson má volnou ruku a může pustit kreativitu na maximum. Se svým týmem tak bude vymýšlet nové hrdiny, nové záporné postavy, konflikty, planety, stroje… Prostě všechno, co bude pro novou sérii potřeba.

zdroj: Archiv

Datum premiéry zatím žádný z nových filmů ještě nemá a je klidně možné, že se mezi devátou epizodou a novou trilogií dočkáme menší pauzy. Tu mohou samozřejmě vyplňovat vedlejší příběhy ze série A Star Wars Story, ovšem i v jejím případě na nová oznámení stále čekáme. V současné chvíli tak oficiálně víme jen o Solo: Star Wars Story, který je už natočený a premiéru bude mít za pár měsíců.

Poměrně dlouho a intenzivně se spekuluje o separátním filmu s Obi-Wanem Kenobim, ale oficiální oznámení stále nikde. Nicméně osobně bych se nedivil, kdyby v případě komerčního i kritického úspěchu Solo: Star Wars Story poslal LucasFilm všechny zúčastněné na plac minimálně ještě jednou. Potenciál pro menší „sérii“ o mladém Hanu Solovi je přeci jen velký…

Zdroje: starwars.com

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.