Denzel Washington zachraňuje lidstvo ve filmu Kniha přežití

5. 2. 2010 - 13:44 | Téma | red

Denzel Washington zachraňuje lidstvo ve filmu Kniha přežití zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptickým příběhem, ve kterém osamělý muž putuje napříč Amerikou, aby ochránil posvátnou knihu s tajemstvím jak zachránit lidstvo, je americký akční snímek Kniha přežití. Společnost Falcon, která ho dnes představila na pracovní projekci v Praze, ho do kin uvede od 11. února. Hlavní roli vytvořil populární Denzel Washington, který byl i jeho producentem

V dalších rolích filmu režisérů Alberta a Allena Hughesových, se objeví například herečka ruského původu Mila Kunisová, Gary Oldman a Malcolm McDowell.

Příběh snímku se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, asi třicet let po konečné válce. Pustinami kontinentu, který býval Amerikou, prochází osamělý muž. Všude kolem něj se nacházejí opuštěná města, rozpadající se silnice, sežehlá země - pomníky nedávné katastrofy. Cesty patří gangům, které jsou schopny člověka zabít kvůli botám, hltu vody či prostě jen tak. Ale na tohoto poutníka nestačí.

"Líbilo se nám, že jde o akční dobrodružný film, který má současně co sdělit, co se týče odhodlání, poslání, obětování, přežití a lidské povahy," uvedl v tiskových materiálech Allen Hughes, který tak se svým bratrem-dvojčetem režíroval už pátý celovečerní projekt. Šéf kaskadérů Jeff Imada má na kontě například drsné snímky Bourneovo ultimátum a Klub rváčů. V tomto filmu zvolil pouliční styl boje, takže dochází na souboje s noži, meči i s tyčemi. Washington prý vše zvládl sám.

Film se natáčel na různých místech Nového Mexika, kde znepříjemňovaly práci především písečné bouře. Digitální úpravy odstranily ze záběrů i poslední kousky plevele, protože režiséři toužili po zcela holém prostředí. Zničené stromy například dovezli z míst lesního požáru.

Washington je dvojnásobným držitelem Oscara, nominován byl na tuto prestižní cenu celkem pětkrát. Objevil se například ve snímcích Glory, Volání svobody, Richard III., Mý lepší blues, Americký gangster a Únos vlaku 1 2 3. V současné době natáčí s Tonym Scottem akční thriller Unstoppable, který má do kin přijít ještě letos.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.