Červencové premiéry - Herkules, Strážci Galaxie, ale i animovaný hit pro nejmenší diváky

30. 6. 2014 - 7:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Červencové premiéry - Herkules, Strážci Galaxie, ale i animovaný hit pro nejmenší diváky zdroj: tisková zpráva

Strážci Galaxie, Hercules, 22 Jump Street a další hollywoodské blockbustery nás budou lákat do kina v červenci. První prázdninový měsíc tak nabídne mnohem lepší a určitě také lákavější snímky než červen, což je rozhodně pozitivní. Přinášíme vám několik tipů, které by vám určitě neměly uniknout, pokud se řadíte k pravidelným i občasným návštěvníkům kin.

Prázdniny se rozjely a my můžeme s radostí konstatovat, že první odpočinkový měsíc nabídne i dostatečně dobré nové filmy. My jsme se podívali na přehled premiér za vás a náš výběr přikládáme níže. V kinech se objeví vysokorozpočtové trháky, ale také animovaná pohádka a pohodová letní komedie. Vybere si každý.

V kinech od 3. července

Chraň nás od zlého

zdroj: Archiv

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Letošní rok hororů mnoho do kin nedorazilo, tak nezbývá, než doufat, že vymítací příběh bude přesně tím pravým ořechovým, co nás přiková do křesel. Tvůrci filmu tvrdí, že se inspirovali knihami, které popisují skutečné případy tohoto policisty, což zní značně nedůvěryhodně.

V kinech od 10. července

22 Jump Street

zdroj: 20th Century Fox

Seriál obluzoval teenagery na konci osmdesátých let. U nás pak slavil popularitu s nástupem soukromých televizních stanic začátkem let devadesátých. Detektivní příběhy policistů mladistvého vzhledu, kteří řeší případy na středních školách proto logicky ožily v celovečerním filmu. I přes hodně velký časový odstup kupodivu jednička v roce 2012 slavila velké úspěchy a do kin nyní dorazí druhý díl s názvem 22 Jump Street. Channing Tatum a Jonah Hill budou tentokrát řádit na vysoké škole, kde budou v utajení řešit svůj další zapeklitý případ.V dalších rolích se objeví Dave Franco, Ice Cube, Peter Stormare a další.

Mikulášovy patálie na prázdninách

zdroj: YouTube.com

Každá generace kluků má svoje dětské hrdiny. Moc dobře si pamatuji na všechny knížky o Boříkovi z Holešovic a jeho kamarády. Málokdo však dnes ví, že předobrazem populárních příběhů Vojtěcha Steklače byl francouzský klučina Mikuláš. Malý Mikuláš s babičkou a rodiči vyráží na prázdniny k moři, kde potká mnoho nových kamarádů. Režisér Laurent Tirard dokázal zachovat poetiku a uličníitví Gosciniho knih, takže se můžeme těšit na vtipný příběh, který potěší dospělé i děti. Ve Francii je Mikuláš modlou a jeho popularita stírá generační rozdíly. U nás je to o dost horší, ale to nemění nic na tom, že film doprovází velká očekávání i v České republice.

V kinech od 17. července

Úsvit planety opic

zdroj: Cinemart

Zrození planety opic před třemi lety slušně vydělalo, proto se producenti rozhodli v restartovaném kultu pokračovat a do kin nyní míří druhý díl. Mimořádně inteligentní opičák Caesar chce ovládnout svět a lidstvo zdecimované nějakou zákeřnou chorobou vlastně nemá mnoho šancí. Hluboko v lesích vzniká nová civilizace, která má nové opičí zákony a svět si dovede představit bez lidí. V hlavních rolích uvidíme velké množství digitálních opic, Garryho Oldmana a další. Ač je to k neuvěření, restart původní série se povedl a baví téměř stejně jako původní řada.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři

zdroj: bontonfilm.cz

Letadlo Prášek vyhrálo světový závod, ale s jeho motorem to není zrovna nejlepší. Je rozbitý a na nějaké velké světové poháry může zapomenout. Legendární letadýlko se tak vrhá do boje s požáry a získává zbrusu nové kamarády. Nalijme si čistého vína, už první díl nebyl nic moc, ale na malé diváky prostě letadýlka vyvedená v grafice pixarovských Cars fungovala na výbornou. Jednička utržila nějakých 220 miliónů dolarů, což logicky předznamenalo další pokračování. To opět nabídne hodně létání, pitvoření, ale především téměř dvě hodiny času s dětmi v kině, které budou mlaskat blahem.

V kinech od 24. července

Hercules

zdroj: Archiv

O Herkulovi jsme již psali, protože podle všeho to vypadá, že půjde o antický reparát roku. V roli mýtického hrdiny se objeví Dwayne Johnson, který je označován za nejvýdělečnějšího herce roku 2013, první trailery naznačují, že půjde o krvavou řež a hlavně, na režisérském křesílku seděl Brett Ratner, který je přeci jen o dost modernějším tvůrcem, než Renny Harlin. Ten nám herkulovskou tématiku nabídl na začátku roku a byl to propadák.

V kinech od 31. července

Strážci Galaxie 

zdroj: bontonfilm.cz

Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista, John C. Reilly, Karen Gillan, Benicio Del Toro a další jsou hlavními protagonisty nového komiksového filmu, který míří od Marvelů na plátna kin. Příběh o nesourodé skupince hrinů, kteří musí táhnout za jeden provaz a zachránit vesmír je nabitý akcí, ale současně nabízí humor a nadsázku. Strážci Galaxie mohou být velkým hitem, nebo opravdu pořádným propadákem. Nedovolujeme si nyní hádat, ale kdo má rád digitální efekty, bude určitě spokojený.

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Herkules - recenze letního blockbusteru s Dwayne Johnsonem v hlavní roli

Herkules - recenze letního blockbusteru s Dwayne Johnsonem v hlavní roli

24. 7. 2014 | Recenze | František Fuka

Brett Ratner režítuje The Rocka (Dwaynea Johnsona) v titulní roli filmu o mytickém hrdinovi (na motivy comicsu).
Mytický Herkules by vyklepal všechny jeho filmové a seriálové inkarnace

Mytický Herkules by vyklepal všechny jeho filmové a seriálové inkarnace

23. 7. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Již podruhé v tomto roce se na filmová plátna hrne antický rek Herkules, tentokrát však ztělesněný poněkud osvědčenějším představitelem maskulinních rolí Dwaynem "The Rock" Johnsonem. Čím to, že Herkules tak urputně fascinuje filmaře? A jaká obskurní dobrodružství, na které moderní adaptace obvykle zapomínají, zažíval podle původních legend? Mrkli jsme na nejpodstatnější skutečnosti.
Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami

Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami

7. 7. 2014 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Léto je tu a spolu s ním se velkofilmy i komorní dramata chytla za ruce a snaží se diváka přesvědčit, že namísto dovolené má zamířit do kina. Používají při tom i paletu výjimečně charismatických dam. A možná i proto se v červencovém přehledu netradičně dočkáme příjemné zjevení domácích hereček. 
Šest sci-fi a fantasy filmů, které vám v létě nesmí uniknout

Šest sci-fi a fantasy filmů, které vám v létě nesmí uniknout

4. 7. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Letošní rok je výjimečně bohatý na všelijaké sci-fi a fantasy trháky. Stoupající trend z posledních let zjevně vyvrcholí o letních prázdninách. My vám nabízíme letní souhrn všech zajímavých sci-fi a fantasy snímků.
A zase ten Herkules... Bude Dwayne Johnson nejvýdělečnějším antickým hrdinou?

A zase ten Herkules... Bude Dwayne Johnson nejvýdělečnějším antickým hrdinou?

18. 6. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

V červenci se milovníci mytologie, digitálních efektů a velkých svalů dočkají dalšího zpracování slavného antického příběhu o Herkulovi. Letos se to navíc sešlo tak příhodně, že příběh o hrdinovi, kterého počal samotný bůh Zeus s lidskou princeznou Alkménou, dorazí do kin již podruhé. Ve filmu Herkules: Zrození legendy si mýtického svalovce zahrál Kellan Lutz. V novém snímku Hercules si titulní roli střihl stále populárnější Dwayne Johnson.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.