Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami

7. 7. 2014 - 7:00 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami zdroj: tisková zpráva

Léto je tu a spolu s ním se velkofilmy i komorní dramata chytla za ruce a snaží se diváka přesvědčit, že namísto dovolené má zamířit do kina. Používají při tom i paletu výjimečně charismatických dam. A možná i proto se v červencovém přehledu netradičně dočkáme příjemné zjevení domácích hereček. 

Keira Knightley

Keira-Knightley-017 zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv se Keira Knightley snažila mnohokrát za svou kariéru stát herečkou akčnějších rolí, nejvýznamnější v sérii Piráti z Karibiku a naposledy v lednu skrze Jack Ryan: V utajení, nezbývá než si přiznat, že více ji to sedí v romantice. Mezi její největší hity ostatně patří Pokání nebo Anna Karenina.

Je tak vlastně asi jen dobře, že Keiru v červenci uvidíme právě v letní romantické komedii Love song. Po jejím boku si tu zahraje Mark Ruffalo. Ani do budoucna Keira nedá tomuhle žánru vale. Na rok 2016 totiž slibuje remake muzikálu My Fair Lady, jenž by měl režíroval autor Zamilovaného Shakespeara. A ano, půjde tedy opět o romantický film.

Uvidíte v: Love song, premiéra 10. července.

Zajímavost: Byť s herectvím začínala od píky, nedá se úplně říct, že by pocházela zcela mimo profesi. Její matkou je totiž dramatička Searman MacDonaldová a otec zase divadelní a televizní herec Will Knightley.

Olivia Munn

munn zdroj: tisková zpráva

Američanka Olivia Munn patří mezi herecké persóny objevené teprve v poslední dekádě. Ještě v roce 2004 byla sotva reportérkou sportovních zpráv kanálu Fox News, poté se však naplno opřela do herecké kariéry. Vedle řady pitominek, několika vedlejších štěků (například fascinují role reportérky v Iron Man 2) a hromady reklam pro ní byla zlomová role až v ukecaném seriálu Newsroom.

Snad si kladné body připíše i v červenci, kdy se objevila po boku Erica Bany a Edgara Ramíreze v nadpřirozeném hororu Chraň nás od zlého.

Uvidíte v: Chraň nás od zlého, premiéra 3. července.

Zajímavost: Olivia měla vskutku komplikované dětství. Po matce má čínské kořeny, po octi americké. Většinu dětství však strávila v Japonsku, kde pobývala její matka spolu s otcem pracujícím v americkém letectvu. Do Spojených států, kde se narodila, se vrátila až díky rozvodu rodičů.

Vica Kerekes

kerekes zdroj: tisková zpráva

Snad za to může léto, ale tentokrát se nám do přehledu vloudily hned dvě tváře objevující se pravidelně v domácí filmové produkci. Éva Vica Kerekes by ještě omluvil její slovensko-maďarský původ, však se pravidelně objevuje jak v české, tak i maďarské, slovenské nebo zahraniční produkci.

Na našich obrazovkách se v posledních letech, především od výskytu Vicy v Nestydovi a později Mužích v naději, objevuje stále častěji. Povětšinou je však bohužel obsazována do rolí, které dávají větší prostor zevnějšku než hereckým výkonům. Byť se snímek Zejtra napořád, který k nám razí v červenci, snaží tvářit echt přemoudřele, netřeba asi připomínat, že i on v traileru poskytoval předlouhé záběry rovněž Vice v nepříliš puritánských šatech... Možná by to chtělo změnit agenta.

Uvidíte v: Zejtra napořád, premiéra 17. července.

Zajímavost: Je to jen námi, nebo Vica Kerekes vypadá jako středoevropský klon Christiny Hendricks? Ta se mimochodem neštítí i jiných rolí, než těch zaměřených výhradně na její vražedný dekolt.

Lenka Krobotová

lenka-krobotova zdroj: tisková zpráva

Za to sedmatřicetiletá Lenka Krobotová je skrze naskrz rodilou Češkou, však jde také o dceru populárního filmového a divadelního režiséra Miroslava Krobota. Právě v jeho režijním počinu Díra u Hanušovic (anglický název Nowhere in Moravia střílí ještě výše), satirické komedii zasazené „nikami“ na Šumperský venkov, se v červenci předvede.

Poprvé před kamerou stanula už ve třinácti letech jako jedna z tanečnic v Šakalích létech, vedle bohatých zkušeností z Dejvického divadla ji však většinoví divák zná nejspíše až ze seriálu Čtvrtá hvězda. Takový je však už často osud mnoha divadelních stár.

Uvidíte v: Díra u Hanušovic, premiéra 24. července.

Zajímavost: Její inkarnace v Díře u Hanušovic bude o to zajímavější, že snímek je rovněž režijním debutem jejího otce.

Irina Shayk

shayk zdroj: tisková zpráva

A zase zpátky do zahraničí, tentokrát však směrem na východ, a směrem pryč od herectví. Irina Shayk, jenž ztělesní Herkulovu lásku (alespoň v mytologii. Uvidíme, jak tomu bude ve filmu.) Megaru, je totiž původem především ruskou fotomodelkou. Je jí sice často tipován původ z Jižní Ameriky (a zřejmě i proto se jí dostalo role starořecké postavičky), za snědší rysy však může krev Tatarů.

Až doposud se proto mezi největší zářezy Iriny řadily fotografie pro časopis Sports Illustrated, Vogue a další podobné. Proto si troufáme odhadovat, že její herecký debut (!) v Herkulovi nezabere delší stopáž. Na druhou stranu u debutantů z podobných kruhů často platí, že méně znamená více.

Uvidíte v: Hercules, premiéra 24. července.

Zajímavost: Irina povětšinou pobývá mimo Rusko, přesto se ve své domovině účastní charity. V rodném Jemanželinsku se podílela na stavbě nemocnice, je rovněž oficiální ambasadorkou ruské charitativní organizace Pomogi.

Zoe Saldana

saldana02 zdroj: tisková zpráva

Zoe Saldana se scifáren nezbaví! Teprve loni jsme ji viděli ve Star Trek: Do temnoty jako poručíka Uhuru, letos se objeví jako zelená mimozemšťanka Gamara ve Strážcích galaxie, a za dva roky se nám opět připomene jako Neytiri v pokračování Avatara.

Herečka vyrůstající v Dominikánské republice přitom začínala na baletu a jazzovém tanci. Právě díky tomu ostatně získala roli v americkém tanenčním filmu Tanec s vášní. Sotva průměrná teenagerská oddechovka však naštěstí byla jejím prvník krokem k vyšším horizontům – jako třebas ukazování nahých, zelených zad ve Strážcích galaxie!
Mimochodem, prvním žánrovým filmem Zoe byl štěk v Pirátech v Karibiku. Těmi jsme tak dnes začali, a rovněž i skončili.

Uvidíte v: Strážci galaxie, premiéra 31. července.

Zajímavost: Dnešní obsazování Zoe do sci-fi filmů je o to prapodivnější evolucí uvážíme-li, že mezi její první roly filmy jako Po sexu, Terminál nebo slátanina Crossroads, v němž hrála po boku Britney Spears.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.