Blomkamp půjde s novou sci-fi rovnou na Steam

31. 5. 2017 - 17:56 | Novinky | Adam Homola

Blomkamp půjde s novou sci-fi rovnou na Steam zdroj: tisková zpráva

Blomkamp si toho Vetřelce prostě udělá. Ať už se to bude jmenovat Vetřelec nebo ne, ať už na to bude mít velký rozpočet, nebo si to bude natáčet jen za pár drobných někde za humny. Filmař, kterému by měl dát někdo spoustu peněz a volnou ruku, pustil do světa první teaser na svůj nový projekt.

Ten vznikne pod hlavičkou nového Oats Studios a hned z prvních záběrů je jasné, že tohle je Blomkamp ve své nejlepší formě. Oats Studios „Volume 1“ nejen že připomíná Vetřelce, některé záběry jako by z něj vypadly. Jen tu jsou místo oblíbených vesmírných potvor jiné vesmírné potvory, celé se to odehrává na Zemi a působí to špinavějším a poněkud zemitějším dojmem.

Spojitost s Vetřelcem je tu ještě jedna a to nemalá – herci. V teaseru můžete na chviličku vidět Michaela Biehna a Sigourney Weaver. S oběma se počítalo do pátého Vetřelce, kterého měl Blomkamp režírovat, ale nakonec to nedopadlo. Namísto toho tu máme Vetřelec: Covenant, který není nic extra, a navíc není ani kdovíjak úspěšný.

Poslední drobností, které si fanoušci Vetřelce nemohou nevšimnout, je ona malá ušpiněná holčička v 15. vteřině. Chybí už jen panenka a bude z ní Newt jak vyšitá. Třeba to ještě klapne, studio si uvědomí, že Ridley Scott už má svá nejlepší léta za sebou a přiklepne nového Vetřelce právě Blomkampovi. Nebo se najde jiné studio, které mu dá peníze na jeho vlastní sci-fi.

zdroj: YouTube.com

Zpátky k Oats Studios. První film bude k mání brzy a dostaneme se k němu přes Steam. O Blomkampovi nebylo po Chappiem prakticky slyšet, což není divu. Nenatočil totiž žádný film, vyjma kraťasu The Escape. Tam mu hraje Clive Owen a byť jde o reklamu na BMW, jde o hodně dobře udělanou reklamu na BMW.

Na krátkých filmech Blomkamp svého času začínal. Má totiž na svědomí Alive in Joburg, což byl v podstatě základ pro District 9. Za zmínku stojí taky Landfall, kraťas z univerza Halo. Celovečerní Halo z toho nakonec nebylo, byť ho měl právě Blomkamp natočit, pod producentským dohledem Petera Jacksona.

Blomkamp je bez pochyb nadaný filmař a je velká škoda, že z Elysia nebyl už takový hit, jako z Districtu 9. Jeho Chappie se mně osobně líbil, ale komerčně to taky nebyl žádný trhák. Možná jsou právě menší experimentální filmy cestou, která bude Blomkampovi slušet nejvíc. A kdo ví, třeba se velkého filmu na základě produkce Oats dočkáme dřív, než bychom čekali.

Zdroje: Oats Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.