Blade: Trinity

9. 7. 2004 - 19:51 | Téma | red

Blade: Trinity zdroj: tisková zpráva

Wesley Snipes jako Blade je zpátky. Tentokrát musí zhatit upírský plán na oživení samotného Draculy. Pomáhají Kris Kristofferson, Jessica Biel a Ryan Reynolds. Režíruje scénárista celé trilogie David S. Goyer. + Fotogalerie. Třetí a poslední díl trilogie Blade nese název Blade: Trinity. „ Nejprve se postavil jejich bohům

Třetí a poslední díl trilogie Blade nese název Blade: Trinity.
Nejprve se postavil jejich bohům. Pak bojoval s jejich démony. Ale to všechno byl teprve začátek.“ Teď je tu Dracula.


Upíři mají polo-upíra Bladea (Wesley Snipes) už plné tesáky, navíc si s ním sami už neví rady. Navlečou na něj hrozná obvinění a pošlou proti němu lidskou policii. Ochromenému hrdinovi následně zachrání zadek až parta ‚Nightstalkers‘, napůl upírů a zabijáků upírů okolo lepé lučištnice Abigail (Jessica Biel) a svalovce Hannibala Kinga (Ryan Reynolds). Abigail není jen tak někdo. Abigail je dcerou Whistlerovou (Kris Kristofferson), kterýžto chlapík také Nightstalkery tajně vytrénoval.

Blade: Trinity Mimo lidský svět se Blade + Abigail utkávají s upírkou Danicou Talosovou (Parker Posey). V jejím gangu najdeme mimo jiné i bývalého wrestlera Triple H, jinak Paula Michaela Levesqueho, která chce oživit dávného arcilotra Draculu. Tady se jmenuje Drake a hraje ho Dominic Purcell. Drake představuje samu podstatu upírské civilizace. Je starý tisíce let a jeho síla je zřejmě obrovská; pokud by se upírům podařilo Draka probudit z jeho bezesného spánku, stala by se ze Země Planeta upírů.

Když se Guillermovi del Torovi podařilo rozjet Hellboye, připadla režie Blade: Trinity Davidu S. Goyerovi. Svým způsobem se tak dítě vrací ke svému otci, neboť Goyer stojí za scénáři ke všem třem dílům Bladea, ale až ten poslední také režíruje. Trinity bude jeho druhým celovečerním filmem, před dvěma lety natočil komorní drama o autistickém chlapci ZigZag, kam také obsadil Snipese. Goyer se zatím mnohem více uplatnil jako scénárista komiksových akčních kousků: Vrána 2, Dark City, nejnověji i Batman Begins.
Blade: Trinity Větší kontrolu nad výsledným dílem Goyer využil nasazením scén, které se do minulých dílů nevešly. Honička s Bladeovým autem Dodge Charger 1968 odpadla, když se produkce dvojky přestěhovala do Prahy, ve Trinity by ale měla tvořit intro. Z jedničky zase přibyla (natočená, ale vystřižená) sekvence, kdy Frost ukazuje Karen laboratoř, kde jsou lidé udržováni v komatu a pěstováni „na krev“. Pro Trinity Goyer epizodu jenom zvýraznil: „V původní verzi tam byly jenom čtyři těla, nebo tak nějak, ale teď jich tu jsou doslova tisíce.“

Vizuály Blade: Trinity (kamera: Gabriel Beristain (S.W.A.T., Blade II) dávají tušit obrazově výbušnou podívanou první třídy. I z těch několika málo Snipesových gest však lze hádat, že i ve třetím díle bude výrazněji chybět ironie.
Na hudbě k Trinity se podílel i RZA, člen Wu-Tang-Clanu a autor kompozic v Ghost Dog: Cesta samuraje.

Blade: Trinity Kromě matadorů Kristoffersona a Snipese bojují v Trinity na straně „Dobra“ především noví Jessica Biel (Pravidla vášně/ Rules of Attraction) a Ryan Reynolds. Oba vzali svoje role dost vážně. Goyer k tomu pro SciFi Wire říká: „Trénovali půl roku, nekecám, šest dní v týdnu, tři hodiny denně, posilovali a bojovali.“
Oba herci si zároveň zakládají na tom, že všechny kaskády zvládli sami - kromě proskoku skleněnou stěnou, jak podotýká Goyer.

Upírská mytologie osloví kromě bladeovských také fandy Underworldu, Van Helsinga. Souboj polo-upíra s Draculou bude zajímavý i pro příznivce animé Vampire Hunter D, ve které téměř o totéž, jako v Trinity. Abigailin luk by zase mohl být snahou producentů reagovat na srpnový historický hit Král Artuš (King Arthur), ve kterém se stejnou zbraní ohání Keira Knightley.

Blade: Trinity se chystá do kin v zimě. V případě úspěchu možná přijde i díl čtvrtý, pravděpodobnější však ale je varianta filmu o Nightstalkers samotných.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.