Apríloví herci - svalovec i charizmatičtí matadoři

7. 4. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Apríloví herci - svalovec i charizmatičtí matadoři zdroj: tisková zpráva

Dubnová nabídka je pestrá jak aprílové počasí. Do kin se valí dlouho očekávané  blockbustery, komorní dramata a bude i pohádkový muzikál. Jací mužní herci si v nich střihli role?

Vin Diesel
Začneme těžkým kalibrem. Vin Diesel se momentálně prohání v tuzemských kinosálech v - neuvěřitelném - sedmém pokračování filmu série Rychle a zběsile. Tentokrát se populární svalovec musí postavit nejhustšímu nepříteli ze všech - ultradrsnému, s elitním výcvikem a pomstychtivému navrch. S populární sérií je (alespoň ta herecká) kariéra známého herce pevně spojena a zdá se, že adrenalinový hit u fanoušků stále zabírá.

diesel zdroj: tisková zpráva

Co se dalších snímků týče, můžete si slavného plešouna pamatovat třeba z akčního blockbusteru XXX, v němž se proháněl na Vranově, který byl tak trochu v Alpách, Spielbergova hitu Zachraňte vojína Ryana a hlavně z vydařené kultovní záležitosti Černočerná tma, kterou doplnila, poněkud rozpačitější, pokračování s jednoduchým názvem Riddick. Nejpřekvapivější položkou Vinovy kariéry je pak asi hlavní role v rodinné komedii Ochránce, kde je tak trochu chůvou pětice dětí - sirotků - po zavražděném vědci. Další nezvyklou roli pak vystřihl loni ve Strážcích galaxie. Zlé jazyky tvrdí, že dřevěný hrdina je jeho rolí nejlepšíJ Každopádně je v ní k nepoznání.
Uvidíte v: Rychle a zběsile 7
Zajímavost: Vin je trojnásobným otcem - s modelkou Palomou Jimenez má zhruba sedmiletou dceru Haniu, o dva roky mladšího syna Vincenta a maličkou Pauline, která se narodila letos v březnu. Právě Pauline pár pojmenoval na počest Vinova kamaráda, parťáka z „Rychle a zběsile“ série, Paula Walkera, který loni zahynul při autonehodě.

Chris Pine
Do kin lze tento měsíc vyrazit i na snímek, v němž hraje jedna z nejznámějších mladých hollywoodských hvězd Chris Pine. Sympatický kalifornský rodák je na poli filmu i televize ostříleným veteránem - poprvé se objevil už jako teenager v seriálu Pohotovost, nicméně na roli snů, konkrétně postavu kapitána Jamese T. Kirka v kultovním Star Treku, si musel počkat až na práh třicítky. Fandové romantiky si ho mohou pamatovat třeba už z dvojky Deníku princezny, kde hrál nápadníka Anne Hathaway nebo z „vinařské“ komedii Víno roku.

Jack-Ryan-Shadow-Recruit-Chris-Pine zdroj: tisková zpráva

Jenže blockbuster a navíc kultovní role, která zasáhne miliony fanoušků po světě, má prostě jiné koule - a také záruku pokračování. To třetí bude v roce 2016 a modrooký blonďák mezitím rozhodně nezahálí. Z novějších snímků stojí za zmínku třeba Jack Ryan: V utajení (s Keirou Knightley a Kevinem Costnerem po boku) nebo další akční záležitost Tohle je válka (kde si pro změnu zahráli i Tom Hardy a Reese Witherspoon). Ovšem tentokrát „kapitán Kirk“ radikálně mění žánr! Novinkou, která zamířila do kin 2. dubna, je muzikál! Potkává se v něm s Meryl Streep, Annou Kendrick a Emily Blunt.
Uvidíte v: Čarovný les, premiéra 2. dubna
Zajímavost: To, že se Pine, vrhl na muzikál, není zas tak velké překvapení. Zpěvu a hře na piáno se totiž od dětství věnoval - vedle toho i rád píše a studoval angličtinu. Přes všechna plus si však herec loni udělal (ne)pěkný škraloup. Během natáčení Z for Zachariah, které probíhalo na novém Zélandě, ho zadržela policie, když řídil opilý. Pár vodek v hospůdce mu vyneslo půlrok bez řidičáku.

Alec Baldwin
Aleca Baldwina netřeba nadvakrát představovat. Dlouholetá hollywoodská star má za sebou třicetiletou kariéru s řadou zajímavých rolí i pořádně divoké rozvodové řízení s někdejší hollywoodskou sexbombou Kim Basinger. Co se novějších pracovních záležitostí týče, střihl si herecký matador role ve snímku Jasmíniny slzy i další, byť méně výrazné „allenovině“ Do Říma s láskou, nebo dojemném dramatu Je to i můj život.

baldwin zdroj: tisková zpráva

Nadprůměr je pak rozhodně i jeho aktuální snímek, kde ztvárnil manžela ženy (v podání za tuto roli Oscarem oceněné Julianne Moore), která bojuje s Alzheimerovou chorobou. Letos by se měl navíc objevit i v pokračování Mission Impossible!
Uvidíte: Pořád jsem to já, premiéra 16. dubna
Zajímavost: Ani zmíněný nepříjemný závěr sňatku s Kim, s níž má už dospělou dceru, Aleca neodradil od dalšího manželství, byť si dal s druhou svatbou na čas. Nicméně v roce 2011 si vzal o 28 let mladší instruktorku jógy Hilarii Thomas, která mu předloni porodila dceru Carmen. Počátkem letošního roku pak pár oznámil, že čekají druhého potomka. Aktuální snímek Still Alice však poznamenala i jedna smutná událost - minulý měsíc totiž zemřel jeden z jeho (dvou) režisérů Richard Glatzer. Glatzer trpěl Amyotrofickou laterální sklerózou, nemohl mluvit a snímek režíroval s pomocí aplikace, která převáděla text na řeč.

Liam Neeson
Stálicí filmových pláten, a v posledních letech převážně akčního žánru, je i další výborná star Liam Neeson. Sympatický Ir si v aktuálním snímku Noční běžec střihne kdysi excelentního zabijáka za zenitem, který má dnes na mušce už jenom whiskey a v patách mu přitom je detektiv, který ho chce dlouhá léta dostat. Mafiánského (skoro) vysloužilce znovu zmobilizuje až ohrožení jeho syna.

neeson zdroj: tisková zpráva

Že vám to připomíná jeho veleúspěšné Taken?
Neeson se na tatíky tvrďáky prostě hodí. Krom toho se však může pochlubit i řadou dalších rozmanitých rolí - exceloval v historickém Schindlerově seznamu, „klasických“ Bídnících, kultovních Hvězdných válkách, komornějším Kinseym i velké a vtipné romantice Láska nebeská. A to jsme jen na zlomku rolí.
Uvidíte v: Noční běžec, premiéra 16. dubna
Zajímavost: Nesson a režisér Jaume Collet-Serra si zřejmě kápli do noty. Noční běžec je už třetím snímkem, který Neeson se španělským režisérem natáčí. Předchozí filmy byly loňský Non-Stop a Neznámý z roku 2011. A opět se jednalo o akční filmy - zatímco v Neznámém se Neeson probírá z komatu s amnézií a utíká před záhadnými zabijáky, v NON-STOP jako vzdušný šerif bojuje se záhadným teroristou, který neméně záhadně zabíjí cestující v letadle, na jehož palubě Neeson sedí.

Alan Rickman
A u zralých hvězd s velkým H zůstaneme. Do českých kin míří Alan Rickman! Charizmatický Brit, který až do svých 42 hrál převážně na divadle a do dějin akčního žánru se nesmazatelně zapsal svou (shodou okolností první filmovou) rolí teroristy ve Smrtonosné pasti, umně střídá blockbustery (viz excelentní ztvárnění profesora Snapea ve filmech o Harry Potterovi nebo Alenka v říši divů a Sweeney Todd: Ďábelský holič Tima Burtona) a menší ale též kultovní projekty projekty (Stopařův průvodce po galaxii, Dogma). Střihl si dokonce i Rasputina a pamatovat si ho můžete i ze snímku Parfém: Příběh vraha.

rickman zdroj: tisková zpráva

S výše zmíněným Neesonem se potkal ve snímku Láska nebeská, s Chrisem Pinem zas ve Víně roku. Tentokrát se však Rickman vydal hluboko do francouzské historie.
Uvidíte v: Králova zahradnice, premiéra 16. dubna
Zajímavost: Na snímku Králova zahradnice, který se odehrává na dvoře Ludvíka XIV, se podílel nejen jako herec, ale též ho režíroval. Snímek s Kate Winslet v hlavní roli je už jeho druhým režijním počinem! Poprvé se za kameru postavil v roce 2006, když natočil drama Zimní host, které mu vyneslo výbornou odezvu. Mimochodem minulý měsíc byl Rickman v Česku. Na Febiofestu uvedl právě Královu zahradnici.

Aaron Taylor - Johnson
Nováček v partě kultovních Avengers, kteří „dobudou“ tuzemská kina v poslední dubnový den. Jinak však i na svůj mladý věk ostřílený herec, který má zkušenost i s komiksovým žánrem, neb už krátce po dvacítce ztvárnil hlavní postavu ve svérázném, ale značně úspěšném „superhrdinském“ snímku Kick Ass. Krom toho však do aktuálních 24 stihl i jednu z hlavních rolí ve velkolepé klasice Joeho Wrighta Anna Karenina - a nestřihl si nikoho menšího než Vronského.

johnson zdroj: tisková zpráva

Loni jste ho pak mohli vidět v nové Godzille. V Avengers hraje postavu Quicksilvera, neskutečně rychlého chlapíka, jehož ségra - dvojče má pro změnu magické schopnosti. A ačkoliv je Johnson tmavovlasý, ve snímku nosí světlou paruku.
Uvidíte v: Avengers: Age of Ultron, Premiéra 30. dubna
Zajímavost: Aaron Taylor Johnson nemá ve svých 24 jen řadu zajímavých rolí (první výrazná byla ve snímku Nowhere Boy, kde si zahrál samotného Johna Lennona), ale také dvě děti - dcerky. Jejich matkou, a Aaronovu manželkou je režisérka Sam Taylor - Johnson, která je starší o 23 let. S Aaronem se seznámili právě při natáčení snímku Nowhere Boy. A svaly jsme začaly a svaly i končíme. Další zajímavost se totiž týká přímo Avengers - Aaron musel před rolí zhubnout, a to prý zejména svalovou hmotu. Ač hraje ve snímku superhrdinu, byl pro aktuální potřebu příliš velká „korba“.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.