Anthony Anderson

1. 8. 2007 - 19:04 | Téma | red

Anthony Anderson zdroj: tisková zpráva

Měl hlavní roli v komedii Klokan Jack Jednu z hlavních rolí v komedii Klokan Jack ztvárnil černošský herec Anthony Anderson, který se doposud objevoval pouze ve vedlejších úlohách

Jednu z hlavních rolí v komedii Klokan Jack ztvárnil černošský herec Anthony Anderson, který se doposud objevoval pouze ve vedlejších úlohách. Talentovaný komik se však postupně stále více zapisuje do povědomí diváků.

Anthony Anderson Anthony Anderson se narodil 15. srpna 1970 v Los Angeles. Kolem světa showbyznysu se točil už od dětství, v pouhých pěti letech si zahrál v první reklamě. Jeho kroky směřovaly přes divadelní kroužek na střední škole k herecké profesi. Už na střední škole se ukázal Andersonův herecký talent a on získal stipendium pro studium herectví na Howardově univerzitě. Po úspěšném ukončení studia se mohl plně věnovat své herecké kariéře.

V roce 1995 se objevil v jedné epizodě seriálů In the House a Night Stand. Následoval televizní snímek Alien Avengers a první stálá role v komediálním seriálu Hang Time, kde zůstal dva roky. Hostoval také v řadě známých seriálů jako Ally McBealová nebo Policie – New York. Snažil se neustále rozvíjet svůj komický talent a roku 1999 získal první příležitost v celovečerním filmu po boku Martina Lawrence a Eddie Murphyho v komedii Doživotí. Přicházely další vedlejší role ve filmech jako Trippin nebo Nespoutaná volnost, drama Barryho Levinsona. Byly to však opravdu maličké party, které mu jen stěží mohly zajistit pozornost diváků. Stále zůstával v pozadí.

Barbershop Jako komik dostal příležitost v roce 2000 v bláznivé komedii Agent v sukni, kde se opět sešel s Martinem Lawrencem. Důležitější však byla mnohem větší role jednoho ze tří zavalitých synů Jima Carreyho v komedii bratrů Farrellyových Já, mé druhé já a Irena. Tam jej diváci mohli poprvé zaregistrovat, tentýž rok natočil také teenagerovský horor Temná legenda 2 a především akční film z produkce Joela Silvera - Romeo musí zemřít s Jetem Li v hlavní roli, v něm měl více prostoru. Stejnou šanci dostal ještě v dalších dvou akčních filmech, které natočil režisér Romea, bývalý kameraman Andrzej Bartkowiak. Andersonovi pokaždé svěřil roli "tlustého hláškujícího černocha“, který sekunduje hlavním hrdinům. To byl případ filmu Lovec policajtů se Stevenem Seagalem a Od kolébky do hrobu, kde se opět sešel s Jetem Li. Ve všech těchto filmech, které jsou si svou strukturou i zápletkami nápadně podobné, hrál v podstatě úplně to samé - komický element, který nesmí v Bartkowiakových filmech chybět. Není tu od toho, aby vynikal v akčních scénách, jen má uvolnit hustou atmosféru svými vtípky. Anderson se tedy konečně zapsal do povědomí diváků, a to hlavně "vtipným klábosením" s Tomem Arnoldem v závěrečných titulcích snímků Lovec policajtů a Od kolébky do hrobu.

Klokan Jack V roce 2001 se objevil v bláznivé komedii Flek. Samostatnou kapitolou Andersonovy filmografie jsou černošské komedie, které se těší v Americe velkému úspěchu mezi Afroameričany, ale k nám se většinou dostanou nanejvýše na videokazetách. Anthony Anderson se objevil hned v několika z nich - ve snímcích Přichází království nebeské a Dva do hry měl opět jen vedlejší role. Průlomem pak bylo Holičství, zřejmě nejúspěšnější z této "série" komedií, v nichž hrají a točí je výhradně černoši. Zde už byla role podstatně větší. Hned poté následovala komedie Klokan Jack, kde Anderson ztvárnil jednu z hlavních rolí společně s Jerry O´Connellem a stvořili tak nesourodou dvojici – užvaněný tlustý černoch a smolařský běloch.

Anthony Anderson zažil rychlý vzestup v posledních třech letech, během kterých stačil natočit neuvěřitelné dvě desítky filmů, z nichž většina patří do komediální žánru. V roce 2003 natočil komedii Nejhledanější v Malibu, rok poté ztělěsnil jednu z mála svých hlavních rolí v krimikomedii Výkupné za krále. Viděli jsme jej v hororových parodiích Scary Movie 3 a Scary Movie 4 a mihne se také bláznivinou jménem Zahulíme, uvidíme. Od roku 2004 však poznáváme také jiného Anthonyho Andersona. Takového, který dovede zahrát i na vážnější notu. Objevil se v hiphopovém dramatu Hustle & Flow, ale též v oscarovém krimidramatu Martina Scorseseho Skrytá identita. V detektivním seriálu Policejní odznak jej můžeme vídat jako vůdce černošského gangu, s nímž jdou všechny žerty stranou. Velkorozpočtová podívaná Transformers pro Andersona znamená návrat ke komediálně laděné úložce - ztělesňuje počítačového machra Glena.

Velmi pracovitý herec zřejmě navždy uvízne v rolích podobného typu, ke kterým jej předurčuje jeho vzhled. Nikdy se nejspíš nestane hvězdou, avšak jeho jméno už si filmoví fanoušci pamatují. Je jisté, že tohoto herce budeme v hollywoodských filmech vídat i nadále.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.