Ant-Man - recenze nového marvelovského dilmu

21. 7. 2015 - 22:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Ant-Man - recenze nového marvelovského dilmu zdroj: tisková zpráva

Ant-Man je při vší úctě k univerzu tvořeného hrdiny od Marvelu takovým opomíjeným kolegou. Z pohledu masového diváka určitě. Nový film s Paulem Ruddem v titulní roli navíc ukazuje, jak moc se všechny ty příběhy už začínají plést a motat. Zase je zde naštěstí hrdina, který se tentokrát dokáže zmenšit a vyřešit všechny problémy.

Ant-Man je zlodějíček, který se stane hrdinou díky zmenšovacímu obleku. Ten vymyslel a k dokonalosti přivedl doktor Hank Pym (Michael Douglas). Takže se zmenšuje a jako malinkatý bojovník krade, mlátí a nakonec zachrání svět. Upřímně, kdo čekal něco jiného, je asi blázen. Marvel vsadil opět na stejné příběhové schéma, které se pokusil polidštit humorem, který je lehce předvídatelný, zábavný je jen místy, ale kupodivu jako celek funguje. Ant-Man je filmem, který možná ani neměl vzniknout. Přišel do řadu snímků, které byly opravdovými trháky a marvelovský svět roztáhly do neuvěřitelné šíře. Iron Man, Hulk, Thor a mnozí další jsou nyní konfrontováni s obyčejným týpkem, kterému pomáhá jen divný kostým, jehož fungování je navíc vysvětleno dost ledabyle.

zdroj: Falcon

Efekty jsou něčím, co ani tentokrát nepokulhává a dotváří celkově přijatelnou atmosféru. Ant-Man skáče a zbytek obstarávají digitální efekty. Mluvení (zbytečného) je ve filmu docela dost, ale některé hlášky Paula Rudda docela fungují. Parádní je Yellowjacket v podání Coreyho Stolla. Jako protihráč je docela fajn. Navíc se nechová jako blbec a dokonce by našinec řekl, že Ant-Mana válcuje i svými názory. Prostě je to takový chlápek, co má lepší kostým, lepší hlášky, ale není mu přáno.

Vlastně úplně zbytečná je i zápletka. Stačilo by Rudda na začátku zmenšit, párkrát by skočil, párkrát zahlásil směrem k protivníkovi a mohlo by být vystaráno.

Ant-man zdroj: Foto: Marvel

Téměř 120 minut je pro tento typ filmu brutální kletbou. Netrvá tak ani příliš dlouho rozjezd, ale délka je vzhledem k zápletce nekonečná. Michael Douglas vypadá smutně a je ho ve filmu příliš málo. Je to škoda, malá role na tak velkého mohykána! Člověk by mohl poskládat celou řadu výtek, ale vlastně by zapomněl na jednu velmi důležitou věc. Ten film je opravdu dost průměrný na to, aby jej člověk bez uzardění zařadil do světa současného marvelovského filmu, ale nakonec těch 117 minut přežijete ve zdraví.

Není přeci nic špatného na průměrných filmech.

Pokud však máte malého kluka, nebojte se toho. Dítě do deseti let bude vykulené a nadšené.

Hodnocení: 50 %

 

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Digitální omlazování aneb sen o nesmrtelných hercích

Digitální omlazování aneb sen o nesmrtelných hercích

6. 8. 2019 | Téma | Václav Rybář

Kdy se konečně dočkáme věrohodných digitálních klonů?
Marvelovský Ant-man připomíná éru zlodějských filmů

Marvelovský Ant-man připomíná éru zlodějských filmů

16. 7. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Další letní marvelovka Ant-Man se kvapem blíží a tentokrát si vezme na paškál daleko přízemnější zápletku nového anti-superhrdiny libujícího si v loupežích. Díky tomu hovoří první ohlasy o Ant-Manovi jako o svěžím příkladu heist movie - do češtiny nepřeložitelného filmového subžánru, do něhož patří například Dannyho parťáci. Co všechno heist movies definuje a co tedy o Mravenčího muže očekávat? 
Nová posila pro filmové Avengers. Do kin míří Ant-Man

Nová posila pro filmové Avengers. Do kin míří Ant-Man

10. 7. 2015 | Téma | Inzerce

Filmový svět společnosti Marvel se opět rozrůstá a snímkem Ant-Man nám poprvé na filmových plátnech představuje zakládajícího člena týmu Avengers, mravenčího muže Ant-Mana. Jeho filmový debut dorazí na plátna kin už 16. července a jde o jeden z nejočekávanějších hitů letošního léta.
8 letních filmových hitů, které si nesmíte nechat ujít

8 letních filmových hitů, které si nesmíte nechat ujít

26. 6. 2015 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Sezóna blockbusterů znovu klepe na dveře a s ní je tu i zbrusu nová plejáda velkofilmů. Ačkoliv se největší vydání roku - Hvězdné války, druzí Avengers a bondovka Spectre - dočkaly, popř. teprve dočkají premiéry mimo léto, červenec, srpen a září přesto nabídnou několik nadějně vyhlížených trháků i několik možných černých koní. Vybrali jsme osmero z nich, jež byste měli sledovat se zvýšenou pozorností. 
Po Avengers 2 čeká marvelovskou sérii zemětřesení

Po Avengers 2 čeká marvelovskou sérii zemětřesení

20. 4. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Když se z jara 2008 v kinech objevil první díl Iron Mana, málokdo skutečně věřil, že se mu podaří nastartovat filmovou ságu, která čtyři roky na to vyvrcholí "týmovou" Avengers. Nyní však o dobře šlapající továrně na filmové komiksy nikdo nepochybuje, dokonce je stále zjevnějším zdrojem inspirace pro konkurenční studia. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.