Activision provede ambiciózní útok na kina přes sérii Call of Duty

11. 4. 2017 - 16:07 | Novinky | Adam Homola

Activision provede ambiciózní útok na kina přes sérii Call of Duty zdroj: tisková zpráva

Call of Duty je jedna z aktuálně největších a nejznámějších značek na herním poli s natolik širokou cílovou skupinou, že příprava vlastního filmu byla jen otázkou času. Ten nyní očividně nastal a byť Activision Blizzard pokukuje po filmech a seriálech už nějakou dobu, bude to právě Call of Duty, které věci posune na úplně novou úroveň.

Tedy za předpokladu, že se to všechno podaří podle plánu. Ten je zatím prostý: první Call of Duty film příští rok s tím, že v případě úspěchu bude následovat kupa dalších. Všechny pojedou na předem jasně dané časové rovině, všechny budou nějakým způsobem propojené a celé by to mělo dokonce i dávat smysl.

Activision Blizzard chce tak trochu opisovat od marveláckého přístupu k filmovému univerzu a vůbec se za to nestydí. Vzájemné propojení různých filmů se Marvelu pořád vyplácí a vypadá to, že se podobný přístup bude vyplácet i Lucasfilmu v případě Star Wars, kde se chystá hromada filmů.

Malý tým scénáristů už údajně připravil scénáře pro několik snímků a celé to rozplánovali na mnoho let dopředu. Scénáře prý také konzultovali s vojenskými experty a některými bývalými vojáky, ostatně jako to dělají i vývojáři v případě herní série už snad od jejího začátku.

Filmy přitom nebudou přímými adaptacemi jednotlivých her, jako si z nich budou spíš brát inspiraci a pokusí se stavět svoji atmosféru a příběhy na jejich tónu. Nic příliš konkrétního z Activistion Blizzardu nevypadlo, ale dočkali jsme se alespoň náznaku toho, že jeden film by mohl připomínat Black Ops, kdy je ten skutečný příběh schovaný za jiným.

zdroj: tisková zpráva

Dalším příkladem je Modern Warfare, jejímž středobodem je zase velká vojenská operace, kterou sleduje celý svět. A jindy může jít zase o kombinaci obojího, kdy bude hlavní zápletka sledovat nějakou menší tajnou operaci odehrávající se na pozadí velkého válečného konfliktu. Nick van Dyk z Activisionou potvrdil Guardianu, že půjde o skutečně adrenalinovanou energickou jízdu, která bude svým tónem odpovídat podobně našlapaným hrám.

Kdo za tím stojí

Hlavními filmovými tahouny jsou v rámci před časem založené Activision Blizzard Studios Nick van Dyk a Stacey Sher. Oba zde působí jako prezidenti filmové divize Activisionu a oba mají s filmovým průmyslem velké zkušenosti. Stacey Sher pracovala v roli producentky na tarantinovkách Pulp Ficton, Nespoutaný Django a Osm hrozných. Vedle toho má na svědomí také filmy Gattaca a Garden State.

Neméně zajímavé zářezy má na pažbě Nick van Dyk, který pracoval na poměrně vysoké pozici v Disney a během akvizice a následného vývoje Marvelu a Star Wars měl sehrát klíčovou roli. Zkušenosti by oba šéfové měli a peníze od neustále rostoucího a prosperujícího Activisionu snad také.

Televize

Vedle tradičně pojatých velkých hollywoodských blockbusterů si v Activisionu brousí zoubky i na menší formáty: televizní a internetové seriály. I zde se bude tak trochu opisovat od Marvelu a jejich relativně úspěšného mustru. Ten na Netflix poslal věci jako Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist.

zdroj: tisková zpráva

Seriálový formát by zase prý slušel spíše historickým konfliktům, kdy by se mohla Call of Duty vydat například do druhé světové války, či do Vietnamu. Tedy do válek, kterými si už herní série v minulosti prošla, jen aby se od nich časem přirozeně posunula k moderním a futuristickým konfliktům.

Jedním dechem je potřeba dodat, že Activision není na Netflixu žádným nováčkem. Dříve velepopulární herní série Skylanders z žánru „toys to life“ se sice na herním poli už takové oblibě netěší, nicméně na Netflixu se jí prý daří. Podle Sher se na první sérii podívalo něco kolem deseti milionů diváků. Druhá sezóna vyjde za nedlouho a Netflix je se seriálem natolik spokojen, že si už u Activisionu objednal třetí sezónu, jak reportuje Guardian.

Call of Duty máme, co dál?

Activision Blizzard neživí jen Call of Duty, byť to se na jeho finančních výsledcích podílí měrou nemalou. Ještě lépe je na tom Blizzard, který pod Activision svým způsobem spadá a který má několik velmi lukrativních značek. Tou aktuálně nejzajímavější je zřejmě Overwatch, z jehož příběhového pozadí, a především postav by se dal vystavět filmový vesmír, který nemá obdoby.

Activision Blizzard si s podobnou myšlenkou pohrává už delší dobu, minimálně ve formě seriálu, ale zatím nikdy nedošlo k žádným konkrétním krokům. Overwatch jako takový žádný příběh nemá, neboť jde „pouze“ o multiplayerové zápasy, nepropojené jakýmkoliv příběhem. Nicméně sami tvůrci hry pracují na krátkých filmečcích, které spolu sice příběhově nesouvisí, ale jinak by mohly nějaký kratší seriál připomínat.

Především v Asii oblíbený StarCraft zatím bude nejspíš ležet ladem, ale pro zfilmování by se mohlo teoreticky nabízet Diablo. Trochu temnější fantasy ze světa démonů a andělů, plná krve a lootu, pojatá jako drsné eRko? Hrňte to sem!

Blizzard si už minulý rok samozřejmě stříbrné plátno vyzkoušel. Řeč je o jednom z největších filmů podle hry (Prince z Persie: Písky času taky nebyl žádný drobek), který v kinech utržil přes 400 milionů dolarů. Warcraft nebyl průšvih a utržil relativně dost peněz, ale taky nemálo peněz stál a v Americe totálně propadl.

Stay frosty!

Ambiciózní plány Activisionu jsou sice na jednu stranu sympatické, ale na druhé straně tu máme třeba Ubisoft. Ten do kin poslal Assassin’s Creed se super herci a výborným tvůrčím týmem a jak to dopadlo. Call of Duty je akční popcornová jízda a popravdě mi takový film, minimálně v „tříáčkovém provedení“, tak trochu chybí.

Pokud to všechno klapne, tak bychom ale neměli počítat s novým 30 minut po půlnoci, Americkým sniperem, Valkýrou nebo Smrt čeká všude. Spíš nás čeká něco jako Bayův Pearl Harbor, jen ještě akčnější a s ještě víc výbuchy. V lepším případě arkádovější verze Černý jestřáb sestřelen. I to by bylo ale samozřejmě fajn a především zajímavé osvěžení akčních a válečných filmů, které by mezi těmi všemi komiksárnami potřebovali trochu nakopnout.

Zdroje: Guardian

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.